minimalistische tuin, architect in motion, the art of living

  • Aluminium schuifpuien en voordeur
    Reynaers
    Noord-Brabant | www.reynaers.nl
  • Tuinmeubelen (zithoek en ligstoelen)
    Viteo
    St. Margarethen an der Raab | www.viteo.com

Minimalistische tuin | Architects in Motion

Dit artikel is een goede inspiratie bron als je opzoek bent naar een strakke woning met een minimalistische tuin. In Vlaanderen staat deze opvallende woning die door zijn moderne stijl en agrarische omgeving de aandacht trok van The Art of Living. Wij zijn langs geweest en willen deze bijzondere ervaring met jullie delen.

Architects in Motion

Bij elk project dat Architects in Motion realiseert wordt ervoor gezorgd dat het team zorgvuldig wordt samengesteld, zodat je een professioneel team krijgt waar ieder zijn expertise van uitoefenen. Mieke Goris (architect bij Architects in Motion) is gefascineerd door elementen die bepalend zijn in de comfort van een woonomgeving. Volgens haar hoeft niet alles bij voorhand ontworpen te worden. De architect ontwerpt de grote lijnen en de bewoners mogen deze naar wens en smaak invullen. Er worden keuzes gemaakt doormiddel van zintuigen. Beginnend bij de uitstraling en basismaterialen van de woning, hoe klinkt de woning bij binnenkomst en welke materialen combineren hier goed mee? Hoe voelen deze gekozen materialen en wat voor een gevoel geeft het? Is dat de sfeer die de woning moet uitstralen? Het maakt niet uit of het gaat over het inrichten van je woning of als het gaat om het ontwerpen van een minimalistische tuin. Deze stappen zijn cruciaal om een droomproject te realiseren.

minimalistische tuin, architect in motion, the art of living

minimalistische tuin, architect in motion, the art of living

Oase van rust

De gesloten voorkant en de open achterkant staan in contrast met elkaar. In de avond, als het donker is buiten kruip je in de geborgenheid van de woning, terwijl overdag de aandacht naar buiten wordt getrokken door de grote raampartijen. In deze raampartijen zit een schuifpui verwerkt. Het uitzicht op het gazon, de weilanden en langsvarende schepen in het kanaal geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt je wel voorstellen wat voor een gigantisch oase van rust hier te vinden is.

minimalistische tuin, architect in motion, the art of living

Minimalistische tuin

Tuinarchitect Joost Valgaeren heeft deze omgeving meegenomen in het ontwerp van deze minimalistische tuin. De lijnen van de raampartijen zijn aangehouden en door getrokken in de zichtlijnen van de tuin. Aansluitend bij de glazen ramen is een groot terras geplaatst waar witte tuinmeubelen van Viteo staan, deze hebben dezelfde moderne stijl die over de hele woning rust.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Hendrik Biegs

___

Ben je benieuwd naar de hele villa?