minimalistische integratie, zwembad, Nouv'eau zwembaden, onderhoudsvriendelijk

  • Nouv’eau
  • Klapstraat 10a
  • 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Minimalistische integratie van zwembad | Nouv’eau  

In deze tuin is via een minimalistische integratie een zwembad van Nouv’eau geplaatst. Het Inox hoogwaterlijn skimmer zwembad is op deze manier niet té aanwezig in de tuin. Ook was de wens van de bouwheer een “plage” om op de liggen of te zitten.  

Geoptimaliseerd dieptezicht

Het dieptezicht van de tuin is geoptimaliseerd door geen tegels te plaatsen tegen de verste lengtezijde. Het zicht wordt niet onderbroken. Dit komt door de Inbox boord van 45 mm die overgaat naar het gras. Zo lijkt het dat het water overgaat in gras. De keramische tegels van het zonneterras van deze minimalistische integratie zijn ook aan de andere drie zijden van het zwembad geplaatst. 

minimalistische integratie, zwembad, Nouv'eau zwembaden, onderhoudsvriendelijk

Strakke uitstraling

Dit zwembad heeft een strakke uitstraling. De zwevende trap geeft een extra touch. Onder de plage van het zwembad is een afdekking ingebouwd, hierdoor is deze niet te zien wanneer het zwembad open is. In alu-kleur is een automatisch polycarbonaat anti-alg solar afdekking geplaatst. De kleur zorgt voor een passend geheel met de randafwerking en is dan ook erg tijdloos.  

Onderhoudsvriendelijk

De lamellen zorgen voor een besparing op de verwarmingskosten. De lamellen vangen namelijk de warmte van de zon op en geven deze warmte af aan het zwembadwater. Ook bevat het zwembad een anti-alg scharnier, dit zorgt ervoor dat algenvorming tussen de lamellen voorkomen wordt. Verder is er altijd kristalhelder water door de filterinstallatie met een hoogwaardige Pentair pomp. 

Zwemmen van april tot oktober

Door de minimalistische integratie van het zwembad kun je van april tot oktober genieten van het zwembad. Door de Inverter+ warmtepomp word het zwemseizoen geoptimaliseerd en behoudt het water een temperatuur van 28 à 30°C. Dit zorgt voor extra lang zwemplezier. De warmtepomp maakt gebruik van de nieuwste Inverter-technologie en dit zorgt voor lager verbruik en een hoger rendement. Intens genieten dus! 

minimalistische integratie, zwembad, Nouv'eau zwembaden, onderhoudsvriendelijk

Tekst: Silke van de Geijn
Fotografie: Nouv’eau 

____

____

Wilt u meer projecten zien van Nouv’eau Zwembaden?