minimalistisch, AnA Interior, ruwe materialen, open interieur, appartement

Minimalistisch duplex appartement | AnA Interieur

Wie jong is, zit vol dromen en ambitie. Wonen in het centrum van Mechelen, met zicht op de historische Sint-Romboutstoren… dit was de droom van Anneke Crauwels van AnA Interieur. Tot op de dag dat een casco duplex appartement, dat aan alle vereisten voldeed, te koop werd aangeboden. De keuze was snel gemaakt. Het werd een sublieme realisatie in al zijn facetten. Op hun dakterras van hun minimalistische appartement genieten van het zicht op de oude toren met een glaasje prosecco in de hand, is voor de bewoners niet langer een droom maar een dagelijkse realiteit.

Stalen trap

De situering en indeling van dit minimalistische appartement zijn gewoonweg uitzonderlijk te noemen. Tijdens de renovatiewerken van het pand werd de grootte van het eerste niveau uitgebreid met een glazen aanbouw. Op dit eerste niveau bevinden zich de open keuken en de leefruimte met aanpalend terras. Grootste blikvanger in deze ruimte is ontegensprekelijk de zwarte stalen trap met houten treden.

Interieur: GUGO Interieur, Opglabeek. Schilderwerk: Schilderstudio, Kontich

Gelaagdheid en transparantie

Gelaagdheid en transparantie zijn twee constantes in Anneke’s ontwerpen en ook in dit project komen deze twee componenten tot hun recht. De keuken is helemaal opengewerkt en één wand in beslag. Tussen de zit- en de eethoek werd een scheidend volume geplaatst, dat zorgt voor een gevoel van intimiteit.

Minimalistische interieur

Het witte en lichtrijke minimalistische interieur werd van contrasterende toetsen voorzien met de zwarte constructie van de trap en het donkere schrijnwerk van de imposante raampartijen. Ook het gebruik van warme, natuurlijke materialen en donkere houtsoorten is er bepalend voor de sfeer.

minimalistisch, AnA Interior, ruwe materialen, open interieur, appartement

Interieurarchitect: AnA Interieur, Mechelen

Warme materialen, gezellige toetsen

De bovenkasten van de keuken werden uitgevoerd in HPC wit en de onderkasten in donker eikfineer. Spatwand en werkblad zijn vervaardigd uit een zacht en mooi geaderd fior di bosco marmer. De massief houten eettafel van Vincent Sheppard wordt langs één zijde geflankeerd door een comfortabele maatwerk zitbank van De Compagnie en langs de andere zijde door twee ‘Wrap’ stoeltjes van Midj, zowel een praktische als een bijzonder esthetische oplossing.

minimalistisch, AnA Interior, ruwe materialen, open interieur, appartement

Beeld, geluid en domotica: Danny Eeckeleers, Mechelen

Opvallende toetsen

De vloeren, beneden én boven, werden voorzien van een parket in bleke, natuurlijke eik. Occhio designverlichting die, naar wens, zowel voor diffuus als voor gebundeld licht kan zorgen, staat garant voor enkele opvallende toetsen in dit minimalistisch appartement. Verspreid in het interieur bevinden zich eveneens de instrumenten van de heer des huizes die actief met muziek bezig is.

minimalistisch, AnA Interior, ruwe materialen, open interieur, appartement

minimalistisch, AnA Interior, ruwe materialen, open interieur, appartement

In de nok

Op het bovenste niveau contrasteert de minimalistische aankleding opvallend met het bed onder het origineel dakgebinte dat open gehouden werd tot in de nok. Om dit te kunnen realiseren, moest het dak langs buiten geïsoleerd worden. De balken en planken werden geluchtgomd, behandeld tegen houtworm en beschermd met olie. In functie van de open inloopdouche was eveneens een extra bescherming van het hout nodig tegen vocht.

Steenmarmer

Een vrijstaand volume in steenmarmer, hoogkwalitatief marmerfineer, bevat twee ingewerkte wasbekkens, optisch van elkaar gescheiden door een slank zwart frame met verticaal gemonteerde spiegel. Het zwarte kraanwerk op het lavaboblok is van ECK BRIO. In een hoek, gescheiden van de rest van de ruimte door één enkele wand en een verhoog, bevindt zich de inloopdouche, open langs boven en eveneens voorzien van zwart ECK BRIO kraanwerk.

Tijdloze en karaktervolle uitstraling

Witte opbergkasten verhogen het praktische aspect van de ruimte. De combinatie van oude en nieuwe elementen zorgt hier voor een tijdloze en karaktervolle uitstraling die blijft verrassen en geen moment verveelt.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Dorothee Dubois – The Fresh Light

____

Wil je meer weten over AnA Interieur?