Meubels


Artikelen

Meer over Meubels

Nieuwe meubels, nieuwe look

Kasten, banken, stoelen, tafels, bedden, bureaus, ze vallen allemaal onder het begrip meubels. De meubelmarkt is heel erg groot en groeit meer en meer. Allerlei verschillende soorten, maten, kleuren en designs. Ga je binnenkort verhuizen of heb je zin om heel je interieur een boost te geven door onder andere nieuwe meubels aan te schaffen? Dan kunnen wat tips zeker niet missen.

Voordat je nieuwe meubels in huis plaatst is het verstandig om na te denken over de looproute. Dat je meubels niet op de route plaatst spreekt natuurlijk voor zich, zorg er alleen wel voor de doorloopruimte groot genoeg is. Je geeft jezelf dan de mogelijkheid om makkelijk door huis te bewegen en het is ook prettiger voor het oog. Zorg ook voor genoeg ruimte tussen twee verschillende meubelstukken, zoals een kast en een tafel bijvoorbeeld. Het is niet fijn als je de deur maar half open kan doen, iemand steeds op moet schuiven als je iets uit de kast wil pakken of er amper kan staan. Voorkom deze irritatie door hier vooraf goed over na te denken. Richt je woning ook niet in met te veel spullen, wanneer je kiest voor minder meubels komen ze ook beter tot hun recht. Hoe minder spullen er staan, hoe groter de ruimte zal lijken. Ga nadenken over de rode draad die je in huis wil. Het is bijvoorbeeld mooi om overal dezelfde vloer te leggen, zodat de woning één geheel wordt en er sprake is van één stijl. Qua kleurgebruik kan je ook gaan nadenken, welke kleuren passen mooi bij elkaar en zorgen voor één stijl? Stem de kleur van de wanden ook weer af met de meubels om één geheel te creëren.

Ben je nu opzoek naar die ene stijl, maar weet je niet zo goed welke nu het beste bij jou past? Dan is het maken van een moodboard een goede manier om daarachter te komen. Pak een avond de tijd, zorg voor tijdschriften, boeken, afbeeldingen en bladen. Ga nu alles wat jij mooi vindt uitknippen en voeg alles samen op een groot blad. Meestal zie je vanzelf een paar stijlen terugkomen die jij echt mooi vindt.

De meubelmarkt is groot en er moet een keuze gemaakt worden uit vele aspecten. Zo zijn er verschillende kleuren, materialen, groottes en vormen meubels. Ga je liever voor een velvet bankje, of juist houten meubels? Het bepalen van de grootte van het meubilair is niet altijd zo eenvoudig. Plaats in ieder geval geen grote meubels in een kleine ruimte, hierdoor zal het namelijk veel kleiner ogen. Wil je toch liever grote meubels in een kleine ruimte, dan is het slim om niet te veel meubels aan te schaffen. Een kleine ruimte kan soms koel overkomen, om dit te voorkomen kunnen accessoires een goede aanvulling zijn.

Creëer jouw droomwoning door achter de gewenste stijl te komen. Bekijk de ruimtes die je hebt goed en denk vooraf na over de soort meubels, de grootte, de kleur en het materiaal.