Met een domotica systeem de puntjes op de i zetten

Loxone

Wanneer gebouwd wordt aan een droomwoning wordt van tevoren een grondig bouwplan gemaakt waarop de bouwtechniek wordt afgestemd. Meestal wordt volgens dit plan gewerkt, maar het kan echter ook zo zijn dat van het plan afgeweken moet worden. Soms worden bepaalde aspecten overschat of zullen onverwachte problemen opspelen. Dit betekent echter niet dat alleen voor verouderde oplossingen gekozen kan worden. Dit appartement is daar het perfecte voorbeeld van, hier werd een Loxone domotica systeem geïnstalleerd door de veelzijdigheid van de Loxone Air technologie. 

Puntjes op de i zetten 

Een ontwikkelaar was bezig met het realiseren van een industrieel appartement. Hij koos ervoor om de puntjes, in een laat stadium van de bouw, op de i te zetten en liet een domotica systeem van Loxone installeren. Hij koos voor Loxone omdat hij direct overtuigd was van het gebruiksgemak van hun producten en de veelzijdigheid. Maar de voornaamste reden was het gegeven dat het systeem te implementeren was zonder van nul te hoeven beginnen.  

De functionaliteiten 

Het domotica systeem moest over een aantal specifieke functionaliteiten beschikken om het wooncomfort te verbeteren. Een woning met een dergelijk karakter heeft bijvoorbeeld de juiste verlichting nodig om het ontwerp nog meer te benadrukken. Daarom zijn er lichtstemmingen gecreëerd voor de meest uiteenlopende gelegenheden. Bovendien is de verlichting door het systeem zo in te stellen dat het automatisch aan of uit gaat. Zo verspil je geen elektriciteit. Ook werden de zonwering en de temperatuurmeter op het domotica systeem aangesloten. Op deze manier wordt een zo comfortabel mogelijk binnenklimaat gerealiseerd.  

De Touch Pure  

Om dit systeem te bedienen werd de Touch Pure geplaatst. Deze schakelaar past naadloos in de esthetiek van het interieur en biedt vele gebruiksmogelijkheden. Hij vervangt verschillende schakelaars. Dit ziet er niet alleen esthetisch mooier uit, maar het is ook erg handig. Bovendien bevat de knop ook een temperatuur- en vochtigheidssenor, die vanalles meet en daar als vanzelf op inspeelt. Dit maakt besparingen mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van het wooncomfort.  

Editor: Media team

Datum: 07-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Loxone