Marmeren vloer, Keuken, Inspiratie, Philip Simoen, Interieur

Gerenoveerde keuken met marmeren vloer | Philip Simoen

Dagelijks wordt er veel tijd doorgebracht in de keuken, waardoor het ook één van de belangrijkste ruimtes in een woning is. In de keuken komt de hele familie samen en wordt er veel meer gedaan dan alleen maar gegeten. Omdat deze ruimte van zoveel waarde is binnen het interieur, is het belangrijk dat het geheel naar eigen smaak en wensen wordt ingericht.

Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden voor een keuken; van een zachte uitstraling met lichte kleuren tot een echte eyecatcher dankzij het gebruik van robuuste materialen. De vloer is hierin een opvallend element wat betreft de uitstraling van de rest van het kookgedeelte. Omdat natuursteen in het interieur één van de tijdloze trends is, lichten wij een keuken uit met een prachtige marmeren vloer. Lees snel verder!

Zee van ruimte

Omdat de eigenaren van deze woning vijf dochters hebben, heeft de oude hoeve een volledige renovatie ondergaan waardoor er een zee van ruimte is ontstaan. Hierbij was het vooral belangrijk dat er iets origineels uit het ontwerp zou voortkomen, wat uiteindelijk op sublieme wijze is gerealiseerd.

Van alle gemakken voorzien

Bij binnenkomst in de woning vallen de grote raampartijen direct op, hierdoor valt er veel licht naar binnen wat de nadruk legt op de hoeveelheid aan ruimte in het huis. Via de prachtige living is de riante keuken bereikbaar, waar plek is voor ieder gezelschap. Het grote kookeiland van zes meter trekt hierin gelijk de aandacht, waarvan het keukenblad is gezandstraald inox en twee spoelbakken heeft met een Quooker en een gewone kraan. Omdat de familie zo groot is, is de keuken ook van alle gemakken voorzien.

Marmeren vloer, Keuken, Inspiratie, Philip Simoen, Interieur

Marmeren vloer, Keuken, Inspiratie, Philip Simoen, Interieur

Marmeren vloer met keimotief

De grote familiekeuken wordt tevens gekenmerkt door de marmeren vloer met keimotief, deze past perfect bij de oude hoeve en geeft het kookgedeelte van de woning een gezellige uitstraling. Doordat deze vloer in dezelfde kleuren als de keuken zelfs is gerealiseerd vormt het een prachtig geheel, maar dankzij de houten tafel en cognackleurige stoelen wordt het op een unieke wijze doorbroken. Deze contrasterende elementen geven de keuken een warme sfeer en prettige uitstraling, waardoor dit een hele fijne plek is geworden om samen te komen.

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Hendrik Biegs

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?