Maatwerk thuiswellness met infrarood sauna

Alpha Industries

Een heerlijke thuiswellness waar je volledig tot rust kunt komen na lange werkdagen, wie verlangt er niet naar? Voor de bewoners van deze schitterende woning werd deze droom werkelijkheid. Zij schakelden Alpha Industries in en dit bedrijf zorgde ervoor dat hun poolhouse omgetoverd werd tot een heerlijke ruimte met hoogwaardige wellnessproducten, zoals een heuse infrarood sauna. Het ontwerp van deze sauna kwam tot stand door verschillende tegenstellingen op mooie wijze te combineren. Bovendien werd de volledige sauna op maat en naar wens ontworpen.  

Strakke inrichting  

Deze poolhouse ligt aan een schitterende woning in Zonhoven en vormt als het ware de basis voor de luxe privéwellness. De poolhouse kent een strakke architectuur die ook als uitgangspunt werd genomen voor het ontwerp van de infrarood sauna. Dit is dan ook de reden dat het lijnenspel van brede planken de vierkante zouttegels en de rechthoekige full spectrum rug stralers de hoofdrol spelen. Dit draagt bij aan de moderne uitstraling van de sauna. Om daar nog een schepje bovenop te doen werd gekozen voor donker thermisch behandeld ayoushout voor de binnenafwerking. Wat er in combinatie met de lichte banken, van hetzelfde materiaal, warm uitziet.  

Sfeervolle accessoires  

Om het geheel nog ietwat sfeervoller te maken wordt met indirecte verlichting achter de houtstenen verwerkt. Bovendien werd ook verlichting geplaatst onder de bank en wordt het plafond nu prachtig verlicht door een sterrenhemel. De rustgevende sfeer wordt nog meer benadrukt door het grote raam dat uitzicht biedt over de tuin. Om dit zicht volledig vrij te houden, is de saunaoven ingebouwd in de achterwand. Dit maakt het ook mogelijk om de gewenste minimalistisch inrichting te behouden. De ingebouwde geluidsinstallatie zorgt ervoor het geheel compleet is. De infrarood sauna is dan ook bij uitstek de meest fijne plek rondom de woning om volledig te kunnen ontspannen.

Editor: Media team

Datum: 12-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alpha Industries