Maarten Dekoninck, CASTOR FIBER
Maarten Dekoninck, CASTOR FIBER
Maarten Dekoninck, CASTOR FIBER
Renovatie | Maarten Dekoninck
Renovatie | Maarten Dekoninck
Renovatie | Maarten Dekoninck
previous arrow
next arrow
  • CASTOR FIBER architecture studio
  • Brouwerijstraat 49
  • 1500 Halle BELGIUM

Maarten Dekoninck

De stijl van de eigenaar van CASTOR FIBER architecten is hedendaags.

Deze ‘luchtige’ bouwstijl kenmerkt zich onder andere door eenvoudige, strakke lijnen en grote ramen. Er is aandacht voor vorm, positie, licht, materialen en duurzaamheid. Maarten (eigenaar CASTOR FIBER): “Hedendaags wil niet zeggen dat we niet aan de slag kunnen met een oud, historisch, monumentaal pand. Zeker in combinatie met huidige materialen en technieken kan dat beslist. Wat voor mij moeilijk ligt, is iets ouds námaken. We zijn kinderen van deze tijd en proberen projecten te ontwerpen die passen in onze tijd.”

Zonder druk geen diamanten
Maarten (CASTOR FIBER): “De bungalow was eind jaren ‘60 gebouwd. Wij hebben de opdrachtgevers kennis laten maken met deze stijl. Daarmee kregen ze inzicht in welke tijdgeest en met welke uitgangspunten hun bungalow was gebouwd: hedendaags, fris, helder, doorzichtig en industrieel. Wij wilden hen laten inzien dat ze een ruwe diamant in handen hadden die nog bijgeslepen moest worden tot een prachtige eigentijdse villa met een knipoog naar Californisch Modernisme; made in en geschikt voor België.”

Maatwerk
“Ons werk beperkte zich niet tot de architectuur en de bouwbegeleiding”, besluit Maarten. “We hebben ook het meubilair en de tuin ontworpen. Waardoor vrijwel alles in deze woning op maat gemaakt is. Of de klanten tevreden zijn? Voor hen was het ook een avontuur, temeer omdat ze niet bekend waren met modernistische architectuur. Maar ze zijn zeer tevreden. Dat is wat ons werk zo mooi maakt. Stel dat er iemand binnenkomt die denkt ‘de inrichting is niet mijn smaak, maar wat zit dit huis goed in elkaar. Knap bedacht, het klopt allemaal.’ Dan hebben we ons werk goed gedaan!”

Maarten Dekoninck, CASTOR FIBER


Maarten Dekoninck, Castor Fiber

Maarten Dekoninck


“Het klinkt misschien een beetje clichématig, maar ik denk dat de meerwaarde van een architect is om mensen iets gelukkiger te maken.”