Maak uw dak duurzaam met EPDM-dakbedekking!

Tegenwoordig is duurzaamheid een belangrijk onderwerp in onze samenleving. We worden ons steeds meer bewust van de impact die we hebben op onze planeet en proberen daarom stappen te zetten om onze leefomgeving duurzamer en milieuvriendelijker te maken. Een hele goede manier om dit te doen is om te beginnen bij jouw eigen huis. Zo kan je je dak bijvoorbeeld een hele lange levensduur geven.

Dakbedekking, the art of living

Hoe doe je dit? Met EPDM-dakbedekking. Naast dat het duurzaam is, is het ook nog eens zeer functioneel. Zo is het bestand tegen extreme temperaturen, UV-straling en de verschillende weersomstandigheden. Het kan maar liefst meer dan 50 jaar meegaan zonder dat het vervangen hoeft te worden. Dit komt door het flexibele en elastische materiaal. Zeker in België is dit ideaal, vanwege de wisselende temperaturen en weersomstandigheden. Dit zorgt er namelijk voor dat het materiaal krimpt en uitzet, waar EPDM dus uitstekend tegen bestand is. Bovendien is het onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te installeren en geschikt voor nieuwbouw én dakrenovatie.

EPDM-folie is milieuvriendelijk, omdat het gemaakt is van recyclebare materialen en kan worden gerecycled wanneer het einde van zijn levensduur is bereikt. Dit maakt EPDM-dakbedekking dé beste keuze wanneer je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor dakbedekking. EPDM-dakbedekking is een populaire keuze voor platte daken, maar kan ook worden gebruikt voor licht hellende daken. Verder is EPDM-dakbedekking gemakkelijk te onderhouden. Het heeft geen speciale reinigingsmiddelen nodig en kan worden schoongemaakt met een gewone tuinslang. Hierdoor is het goedkoper om te onderhouden dan andere dakbedekkingsmaterialen.

EPDM dakbedekking aanbrengen

Het mooie van EPDM-dakbedekking is dat je het zelf eenvoudig kunt leggen. Wanneer je hiervoor kiest, is het wel belangrijk om rekening te houden met welke materialen en producten je nodig hebt voor bevestiging. Zo heb je speciale EPDM lijm nodig; deze lijm is bestendig tegen UV-straling en tegen water. Het is aan te raden om deze lijm aan te schaffen in een koker, zodat je bij het aanbrengen gebruik kan maken van een zogenaamde kitspuit. Zo kan je de lijm eenvoudig en geleidelijk aanbrengen. Om de dakbedekking vervolgens perfect af te werken maak je gebruik van een EPDM-aandrukroller. Zo kan je stroken gladstrijken en oneffenheden verwijderen.

Als je de EPDM-dakbedekking hebt vastgelijmd op een plat dak zul je er snel achter komen dat water zal blijven liggen na een regenbui. Daarom dien je ook een EPDM-dakdoorvoer te plaatsen. Wanneer je dit niet doet, is jouw dak de ideale broedplaats voor mossen en algen. Dit zal op de lange termijn jouw dakbedekking beschadigen. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent wanneer je kiest voor EPDM-dakbedekking. Zo voorkom je problemen achteraf.

EPDM pakket

Om zeker te zijn van een goede voorbereiding is het handig om gebruik te maken van een zogenaamd EPDM-pakket. Dit is een pakket die het bedrijf Wovar aanbiedt waar het dakfolie met alle bijbehorende benodigdheden in aanwezig zijn. Zo kun je eenvoudig zelf je dakbedekking leggen, zonder dat je iets vergeet.

Samenvattend is EPDM-dakbedekking een duurzame en functionele optie voor platte en licht hellende daken. Het is goed voor het milieu en gaat lang mee. Daarnaast is het makkelijk qua onderhoud en eenvoudig te installeren, vooral als je gebruik maakt van een handig EPDM-pakket!