Luxueuze zwart-wit keuken, Culimaat, the art of living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Luxueuze zwart-wit keuken | Culimaat

Harmonieus, contrastrijk en persoonlijk: zo laat dit schitterende appartement, gelegen in een Brabantse binnenstad, zich in het kort omschrijven. Om tot dit resultaat te komen werden de leefwijze, identiteit en achtergrond van de opdrachtgever samen met de moderne architectuur en stadse omgeving verweven in een uniek interieurontwerp. The Art of Living mocht binnenkijken in het bijzonder smaakvolle geheel, verrijkt met onder andere een prachtige houten vloer van VloerenExclusief en luxe zwart-wit keuken van Culimaat, dé leider op het gebied van exclusief keukenontwerp. Al sinds 1985 creëert Culimaat high end keukenconcepten die zich kenmerken door een uitgesproken design en hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Het team van ambitieuze keukenarchitecten wordt gedreven door de liefde voor luxe keukens, een grenzeloze creativiteit en het streven naar absolute perfectie.

Ongekend comfort

De door Culimaat High End Kitchens ontworpen en gerealiseerde zwart-wit keuken vormt het center piece van het sfeervolle appartement. De opdrachtgever houdt erg van koken, daarom was het belangrijk dat de keuken praktisch is qua indeling en dat alles gemakkelijk opgeborgen kan worden,” vertelt Twan Swanenberg, keukenarchitect en eigenaar van Culimaat. “Het design van de keuken is gebaseerd op ons Lignamodel, dat zich kenmerkt door een wit keukenblok in combinatie met een eikenfineer kastenwand.” De fronten van de deuren hebben ze twaalf centimeter dik gemaakt, waardoor deze een zekere grandeur uitstralen. In combinatie met de slanke glazen wanden is een verrassend en speels geheel ontstaan. De deuren kunnen van positie verwisseld worden, waardoor de keuken heel flexibel is in gebruik en uitstraling.

Luxueuze zwart-wit keuken, Culimaat, the art of living

Greeploos

Het eiland is vervaardigd uit Corian®, een materiaal dat bijzonder makkelijk is in onderhoud en het mogelijk maakt om een monochroom geheel te creëren. De strakke uitstraling wordt versterkt door de keuze om alles greeploos uit te voeren, met uitzondering van één lange greeplijst onder het blad. Leuk detail is de geïntegreerde lift in het kookeiland. Hierdoor is extra opbergruimte ontstaan die naar wens opgeroepen of verborgen kan worden. Het eiland lijkt op organische wijze over te lopen in een tafelblad, waardoor gemakkelijk in de keuken gedineerd kan worden. Het exclusieve design in combinatie met de keuze voor hoogwaardige apparatuur maakt dit een typische Culimaatkeuken, die bijzonder mooi in het interieur opgaat.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

____

Meer projecten van Culimaat bekijken?