Luxueuze keuken, culimaat, vd Linde Architecten

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Luxueuze keuken | Culimaat

‘Creativiteit is per definitie aanvallend.’ Dat is een uitspraak die je even nogmaals moet lezen… De vormgevers van Culimaat lichten dit motto toe: ‘Creativiteit breekt regels en herontdekt de waarheid. Maar het geeft ook energie.’ Deze vakspecialisten van de meest exclusieve tak in de keukenwereld hebben goed nagedacht over waar ze voor staan en wat ze iedere keer weer hopen te realiseren. Want hoe je het ook wendt of keert: iedereen wil een luxueuze en authentieke keuken, dus deze mannen moeten zichzelf ook steeds opnieuw uitvinden. Een uitdaging, zeker, maar ook in dit project van Van der Linde Architecten zijn ze er weer met vlag en wimpel voor geslaagd!,

Prominent

De ruimte die Culimaat heeft gekregen voor het ontwerpen van een luxueuze keuken is een zeer langgerekte ruimte waarin in ieder geval de eettafel een prominente plek moest krijgen. De keuken mocht wat betreft de omvang compact zijn, maar op de uitstraling mocht niks bespaard worden. Die boodschap hebben ze begrepen, want het prachtige blad van natuursteen knalt bijna uit elkaar van schoonheid. De prachtige witte, bruine, gouden en zwarte kleuren dansen intens om elkaar heen. Het blad is zonder twijfel de kers op de taart van dit statige eiland.

Luxueuze keuken, culimaat, vd Linde Architecten

Volledige inbouw

De kastenwand van deze luxueuze keuken is volledig ingebouwd, waardoor je misschien wat ruimte ‘kwijt’ bent, maar het effect ervan maakt dat dubbel en dwars goed. De donkere kastendeuren zijn opgedeeld in twee delen. De bovenkant bestaat uit lange deuren en de onderkant uit korte, waardoor je echt een mooie belijning krijgt, die allesbehalve schamel overkomt. Omdat de deuren greeploos zijn, is de afwerking subliem strak.

Luxueuze keuken, culimaat, vd Linde Architecten

De ouderwetse gaspit

Waar wij instant enthousiast van worden, is dat er toch nog mensen kiezen voor een ouderwetse gaspit in de keuken. Gezien de milieuregels mogen we nog even genieten van dit stukje nostalgie. De afzuigkap is allesbehalve old school. Zie hier een verfijnd plafond met innovatieve en strakke afzuigkap.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?