zonwering, weinor, the art of living

  • Weinor
  • Mathias-Brüggen-Straße 110
  • 50829 Keulen/Ossendorf

Luxe zonweringen voor de perfect zomeravond | Weinor

Als je aan alle kanten van jouw terras beschermd wil zijn tegen zon, wind en regen, dan zijn verticale zonweringen de perfecte keuze. Ze bieden ook privacy en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met terrasoverkappingen, bijvoorbeeld pergola-zonweringen. Weinor weet dit alles te bieden inclusief vakkundige plaatsing en excellente afwerking. Verrijk je (thuis)zomer met prachtige luxe zonwering voor de perfecte zomeravond!

zonwering, weinor, the art of living

Stabiliteit

Pergola-zonweringen worden gekenmerkt door het feit dat ze – in tegenstelling tot klassieke terraszonweringen – aan de voorkant extra met staanders zijn uitgerust. Dit verhoogt de stabiliteit die nodig is in bijvoorbeeld winderige streken. Bovendien kunnen met een pergola-zonwering ook grote oppervlakken optimaal in de schaduw worden gezet zonder aan stabiliteit in te leveren. Sommige varianten, zoals de Weinor PergoTex II, bieden dankzij hun PVC-weefsel volledige bescherming tegen regen, terwijl bij andere varianten de staander kan worden neergelaten zodat regenwater betrouwbaar wegloopt, zoals bij de Plaza Viva van Weinor het geval is. Beide pergola-zonweringen kunnen worden aangevuld met verticale zonweringen. Zij beschermen tegen zon, hitte, verblinding, wind en nieuwsgierige blikken en verfraaien tegelijkertijd het aanzicht van de gevel.  

De cassette: hoe kleiner, hoe eleganter

Het doek van verticale zonweringen wordt meestal goed beschermd opgerold in een weerbestendige cassette. Hoe kleiner de afmetingen van de cassette, hoe discreter ze verschijnt in het samenspel met de pergola en de gevel van het huis. De VertiTex II zonneschermen van Weinor bijvoorbeeld bieden bijzonder slanke cassetteafmetingen. Afhankelijk van de individuele voorkeur, kunnen ze in ronde of vierkante vorm worden gekozen.   

Doeken en kleuren beïnvloeden stemming en klimaat

Verticale zonneschermen zijn meestal voorzien van een doek dat wat licht doorlaat en een doorkijk naar buiten biedt. De lichtstemming en het klimaat achter de zonwering kunnen echter ook individueel worden beïnvloed door de keuze van het doek en de kleuren. Je kunt kiezen tussen stoffen zonder transparantie of stoffen met een lagere of hogere transparantie. Bovendien zijn er stoffen beschikbaar die luchtdoorlatend zijn door regelmatig gerangschikte openingen of veel kleine poriën, waardoor een constante luchtuitwisseling in de zomer wordt gewaarborgd. Vele doeken kunnen optisch worden afgestemd op die van de pergola-zonwering.   

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Weinor

____

____

Meer projecten van Weinor bekijken?