Luxe wellness, luxe wellness, Perfect Sense Sauna & Wellness

 • Design Ligbedden
  Manutti
  Deerlijk | www.manutti.com
 • Hangzitmeubelen
  Decomundo
  Heist-op-den-Berg | www.decomundo.be
 • Design Potten, keien (buiten)
  Atelier Vierkant
  Oostende | www.ateliervierkant.be
 • Kranen/ sanitair
  Dornbracht
  www.dornbracht.com
 • Pot plant combinaties, kunst olijfbomen en hangende tuin
  Oasegroen
  Ammerzoden | Oasegroen
 • Meubelen
  Artiosi BVBA
  Schepdaal | www.artiosi.be.nl
 • Haarden (Waterdamp haarden Saferetti, gashaard Element4, Houthaard Dik Geurts)
  Daniëls (open)haarden
  Rotterdam (NL) | www.openhaard.nl
 • E+W Installatie, domotica, verlichting en klimaatbeheersing
  ETI V. Vandenven BVBA
  Antwerpen | www.etivdv.be

Luxe wellness | Perfect Sense Sauna & Wellness

Vernibo, het aannemingsbedrijf voor interieur en exterieur uit Bonheiden, heeft met de bouw en inrichting van het luxe wellness center ‘Perfect Sense’ een huzarenstukje neergezet. Meer nog, het hele project werd bedacht, georchestreerd en gecoördineerd door één enkel persoon: Annelies Claes, interieurontwerpster en bouwbegeleidster bij Vernibo, het familiebedrijf dat geleid wordt door haar echtgenoot. Bijna 5 jaar van haar leven besteedde ze dag in dag uit, onvermoeibaar en onophoudelijk, aan de realisatie ervan. Spreken van een titanenwerk is in dit geval nog licht uitgedrukt.

Verlichting: Maretti Lighting. Meubelen: Artiosi BVBA. Interieurbouw: Group F&S. Lederen (Wand)bekleding: Alphenberg.

Luxe wellness, luxe wellness, Perfect Sense Sauna & Wellness

Interieurbouw: BVBA F&S Projects. Lederen (wand)bekleding: Alphenberg.

Luxe wellness, luxe wellness, Perfect Sense Sauna & Wellness

Schilderwerk, behangen, vitrages: Kleur op Maat bv, totaalprojecten, schilder – en behangwerken, raamdecoratie.

Glazen wand: Lieven Vandoren Glas. Haard: Daniëls Openhaarden. Hangzitmeubelen: Decomundo. Parketvloeren & bronzen wand: Vernibo. Natuursteen strips: BVBA Gevelco gevelbepleistering.

Het prille begin

Aan de Leuvense Steenweg in Kampenhout bevond zich een bestaand gebouw dat door investeerders werd aangekocht om er een uniek wellnesscentrum van te maken. Annelies Claes van Vernibo werd hiervoor gecontacteerd en kreeg meteen carte blanche van de opdrachtgevers. Het gebouw werd in een eerste fase volledig gestript en vervolgens uitgebreid met 1.600 vierkante meter. Reeds van voor de start had Annelies alles in haar hoofd en ze had tot in de kleinste details voor ogen hoe de luxe wellness er zou gaan uitzien.

Domotica: ETI V. Vandenven BVVA. Infraroodsauna: VSB Wellness.

Zwembaden: VSB Wellness. Decoratie & planten: Oasegroen.

Design ligbedden:” Manutti. Lederen (Wand)bekleding: Alphenberg. Lokkers: Groep F&S. Keramische wand: Atlas Concorde.

Nobele materialen en luxe afwerkingen

Alles in deze luxe wellness ademt een weldoende rust en ingetogen luxe uit. Er werd overvloedig gebruikgemaakt van sfeervolle en tactiele materialen waaronder hout, leder, natuursteen en microtoppings. Een unieke blikvanger is de wand in brons stucwerk aan de doorgang van het restaurant naar het beauty center. Deze muur werd volledig bewerkt met edelmetaalpoeder en is wereldwijd de grootste die tot op heden met deze techniek gerealiseerd werd. Ook de trap die zich in deze overgangsruimte bevindt en helemaal is uitgewerkt in massief wengé is een kunstwerk op zich.

Steenstrips (voorgevel en binnen): BVBA Gevelco Gevelbepleistering. Tuinplan + aanleg: Tuinen Joos. Keien: Atelier Vierkant.

Outdoor meubelen: Royal Botania. Buitendouches: LB Solutions.

Bouwwerken: Bouwbedrijf Menbo. Lamellen dak: Meeussen Montage. Aluminium ramen en deuren: NV Allivan. Project: Perfect Sense Sauna & Wellness. Steenstrips (voorgevel en binnen): BVBA Gevelco Gevelbepleistering. Houten terras en gevel bekleding, microtopping, wengé trap, parketvloer & bronzen wand: Vernibo. Architect: Willem Adriaenssens

Toppartners en state-of-the-art uitrustingen

Voor dit project werkte Annelies Claes samen met producenten en leveranciers die tot de absolute top behoren in hun vakgebied. VSB Wellness uit het Nederlandse Diessen stond in voor de realisatie van de sauna’s, jacuzzi’s, de infraroodruimte, de zoutwand en het zwembad tot en met de styling, het design en de interieurafwerking van het grootste deel van het wellnesscomplex. Het verlichtingsplan werd uitgewerkt in samenwerking met o.a. Maretti, de veertien haarden, waaronder een aantal waterdamphaarden, zijn van Daniëls Haarden. De natuursteen, mozaiek en tegels uit Italië komen van Atlas Concorde.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van Perfect Sense Sauna & Wellness?