Luxe wand, Dutch Walltext

  • Dutch Walltextile Company
  • Jarmuiden 7
  • 1046 AC Amsterdam

Luxe wand door textiel | Dutch Walltextile Company 

Dit interieurproject onder leiding van Studio Jeroen van Zwetselaar is een kunstzinnig geheel geworden, dat tot in detail klopt en waarin een groot aantal prachtige schatten schuilen. In een van de kamers is bijvoorbeeld een aquarelschilderij van acht meter breed opgehangen, dat een van de vier elementen: water, in het huis onderstreept. Verder is ervoor gekozen om wanden te bekleden met luxe textiel van Dutch Walltextile Company (DWC), voor een exclusief en ook zeer bijzonder effect. Met behang voor een luxe wand kan je zoveel meer bereiken dan een lik verf op de muur. Kijk mee en verwonder je… 

Eigen ontwerp

Middenin de woonkamer streelt een eigen ontwerp van Jeroen het oog. Het hoogpolige tapijt geeft direct een huiselijke sfeer en biedt een mooi contrast met de harde houten vloeren in het huis en de stalen vloer in de keuken. Ook de luxe wanden vormen een uniek decor in het kunstzinnig geheel. Het kleed toont een spectrum van aardse elementen en geeft letterlijk en figuurlijk kleur aan de ruimte. De wanden zijn voorzien van een zachte veloursachtige stof met vlekkenstructuur; een ‘handmade’ gestoffeerd behang, dat wonderen doet voor de akoestiek van het karakteristieke pand. Deze gevierde combinatie van functionaliteit met esthetiek is een waardevolle toevoeging voor het interieur. 

Luxe wand, Dutch Walltext

Authentiek en persoonlijk

In alle ruimtes is opnieuw voelbaar hoe Jeroen de originele sfeer van het huis, de authentieke elementen en de persoonlijkheid van de bewoners heeft weten te vertalen naar een fijne, intieme setting. De extravagante lamp aan het plafond in de living is speciaal in Beiroet gemaakt en komt subliem tot uiting aan het gerestaureerde plafond. Verder is er in het kunstzinnig geheel aandacht en ruimte gelaten voor de kunstcollectie van de bewoners. 

Het luchtelement is onder meer opgenomen in de master bedroom, waar authentieke balken de hoogtewerking accentueren en waar de dromen van de bewoners worden meegevoerd naar hogere sferen. Ook hier prijkt exclusief behang van DWC voor luxe wanden. 

 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Studio Jeroen van Zwetselaar

_____

_____

Meer projecten bekijken van Dutch Walltextile Company?