Buitendouche, Buijtels buitengewoon tuinen, tuin, thuis, The Art of Living

  • Buijtels
  • Troprijt 21
  • 5531 NA Bladel

Luxe tuin met jacuzzi en buitendouche | Buijtels Buitengewone Tuinen

Buijtels Buitengewone Tuinen staat bekend om hun originele wijze van het aanleggen en aankleden van tuinen. In alle ontwerpen staat de balans tussen functionaliteit en innovatie centraal. Een tuinontwerp van Buijtels hoort de opdrachtgever te verrassen. En dat doet ook dit ontwerp. We zien hier een luxe tuin, met wellness elementen zoals een jacuzzi en buitendouche, welke één is met haar omgeving.

Wellness elementen zoals een buitendouche

De opdrachtgevers hadden een aanbouw gerealiseerd aan het huis waar de slaapkamer is ondergebracht. Aan de achterzijde van de woning is ook een ruime overkapping gesitueerd. Uitgangspunt voor het tuinontwerp was dat het groen de verbinding moest zijn met zowel de aanbouw als de overkapping. Door te kiezen voor weelderige beplanting smelten de verschillende elementen in de tuin samen. Als kers op de taart zijn er luxe elementen als een jacuzzi en een buitendouche in het ontwerp opgenomen.

Natuurlijke tuin

Het vlonderpad, wat helemaal naar de achterkant voor de tuin doorloopt, zorgt voor mooie zichtlijnen. Hoe verder je naar achter in de tuin loopt, hoe natuurlijker de beplanting wordt. De tuin grenst aan de kleinere rivier de Dommel. Doordat de Dommel regelmatig buiten haar oevers treedt en de tuin deels onder water komt te staan, is er gekozen voor beplanting die hier tegen bestand is. Een andere strategische keuze die gemaakt is, is om het vlonderpand- en terras op palen te zetten. Op die manier kan het water er onderdoor stromen. Alle elementen bij elkaar vormen een gevarieerde, natuurlijke tuin die perfect matcht met de omgeving.

Buitendouche, Buijtels buitengewoon tuinen, tuin, thuis, The Art of Living

 

Tekst: Redactie The Art of Living
Fotografie: Buijtels Buitengewone tuinen

___

___

Meer projecten van Buijtels Buitengewone Tuinen bekijken?