tuin in de stad, Knops Tuindesign, The Art of Living

  • Knops Tuindesign
  • Maidstone 40
  • 5026 SK Tilburg

Luxe stadstuin | Knops Tuindesign

Een tuin is een waardevolle toevoeging aan een woning. Knops Tuindesign kreeg de opdracht om van deze tuin, een knusse stadstuin te maken. Een buitenruimte om samen van te kunnen genieten met familie en vrienden, maar er mocht zeker ook iets bijzonders gebeuren.

tuin in de stad, Knops Tuindesign, The Art of Living

Low dining

Direct aan de woning bevindt zich het eerste zitgedeelte. De robuuste low dining steelt de show en biedt de perfecte basis voor een gezellige avond tafelen. Op de kop van het terras pronken handgemaakte aardewerk potten. Via het terras stap je zo in de grote zitkuil, wat het centrale punt van de tuin is. De vaste loungebanken bieden veel zitplaatsen rondom een fraaie vuurtafel.

tuin in de stad, Knops Tuindesign, The Art of Living

Loungedeelte

Het loungedeelte wordt geflankeerd door twee maatwerk eyecatchers. Dit maakt de stadstuin wel heel bijzonder. Over een natuurstenen wand loopt water als een waterval in de verhoogde spiegelvijver. De hardhouten bekleding op het waterelement nodigt uit om hier even plaats te nemen en biedt zicht op de tweede blikvanger. Een verhoogde border opgesloten in gepoedercoat aluminium levert een podium aan twee aardewerk potten voor de spiegelwand.

tuin in de stad, Knops Tuindesign, The Art of Living

Overkapping in stadstuin

De overkapping met elektrisch verstelbaar lamellendak geeft de mogelijkheid om op zonnige en regenachtige dagen van de tuin te kunnen genieten. Door de tuinmuren en berging met zwart hardhout te bekleden, ontstaat er een geborgen gevoel op deze plek. Een verticale groene wand complimenteert het geheel en springt extra in het oog op de donkere achtergrond.

Deze tuin in de stad biedt meer dan voldoende ruimte voor een feestje, zowel overdag als ’s avonds door de sfeervolle verlichting en heaters.

Tuin in de stad, Knops Tuindesign, The Art of Living

Tekst: Mediateam
Fotografie: Knops Tuindesign

____

____

Meer projecten van Knops Tuindesign bekijken?