Sauna's. Alpha industries, wellness, the art of living

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt
  • Contact
  • Tel.: +32 11 30 13 81
  • E-mail: koen@alpha-industries.be

Luxe privésauna’s in hotel | Alpha Industries

In de suites van dit nieuwe hotel hebben ze iets geniaals bedacht, namelijk een privésauna op de kamer. Je hoeft je dus niet meer met badjas door het hele hotel te bewegen om bij de sauna’s uit te komen. Vanaf nu kan je genieten van heerlijke Finse sauna’s en infraroodsauna’s dankzij de Alpha Wellness Sensations-faciliteiten die organisch zijn geïntegreerd in de unieke hotelarchitectuur van glas, lokaal hout en koperen elementen.

Complete sauna’s

In totaal zijn er 23 sauna’s op maat gemaakt, waarvan 2 buiten. Er werden ook vijf Chaleur ergonomische infraroodbanken en één onafhankelijke bank geïnstalleerd. Deze banken zijn gemaakt van cederhout. Ze hebben lederen hoofdsteunen en een verrijdbare voetensteun. De losse cabines hebben een extra infrarood heater in het plafond en zijn in te stellen met een dimbare bediening.  

Sauna's. Alpha industries, wellness, the art of living

Strakke afwerking

De buitenkant van de binnensauna is afgewerkt met structuurverf die past bij het ontwerp van de kamer. De binnenafwerking is gemaakt van Finse sparrenhouten planken met een zwarte tussenband. Het combineert prachtig met de zwarte scharnieren van de glazen deur en de zwarte, houten bescherming voor de saunaoven. De banken en rugleuning zijn gemaakt van lichtgewicht hout, voorzien van warmwitte indirecte verlichting. En natuurlijk kun je overal van muziek genieten. Geen wonder dat het hotel Alpha Wellness Sensations heeft gekozen als partner om wellnessfaciliteiten voor hun kamers te creëren. 

Sauna's. Alpha industries, wellness, the art of living

Meer over Alpha Industries

Dit mooie bedrijf is één van de meest innovatieve wellnessbouwer ter wereld. Eén van de grootste troeven van wellnessbouwer Alpha Industries uit Hasselt is uiteraard de Research & Development afdeling. “Wellnessomgevingen zijn steeds meer custommade. Deze afdeling speelt bijzonder snel in op trends en past deze toe in de wellness die de klant voor ogen heeft. Onze jarenlange ervaring komt daarbij goed van pas. Meestal weten we snel wat klanten willen”, zegt zaakvoerder Koen Heeren. Los van het maatwerk levert Alpha Industries een compleet wellnessassortiment in alle prijsklassen. Elke leverancier of plaatser van zwembaden of spa’s kan bij hen terecht voor een hele reeks van producten. 

Sauna's. Alpha industries, wellness, the art of living

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Alpha Industries

____

____

Meer projecten van Alpha Industries bekijken?