Luxe, moderne hedendaagse auto

Hedin Automotive

De vraag naar elektrische auto’s is de afgelopen tijd enorm gestegen. Dit komt doordat een elektrische auto vaak duurzamer rijdt en minder kosten met zich meebrengt. Elektrificatie is dan ook in een stroomversnelling beland waardoor er op dit gebied steeds meer mogelijk is. Mercedes- Benz kon natuurlijk niet achterblijven en ontwikkelde prachtige auto’s; de Mercedes-EQ of de Mercedes-EQS. Hedin Automotive bood ons de gelegenheid kennis te maken met één van deze nieuwe schitterende auto’s. 

Elektrische auto, Hedin Automotive, auto, kasteel, The Art of Living

Nieuwste technologieën 

De EQS lijkt in eerste instantie op andere Mercedes-modellen, toch blijkt niets minder waar en zal deze elektrische auto je verrassen. Binnenin vind je het nieuwe MBUX-hyperscreen. Dit is een infotainmentsysteem dat bestaat uit drie schermen waarmee alles te bedienen is, van media tot rijhulpsystemen, deze auto heeft het allemaal. Hoewel het systeem in eerste instantie wat overweldigend is, is het vrij eenvoudig in gebruik. De auto is volledig naar eigen smaak in te stellen en kent zeker geen tekort aan aanpassingsmogelijkheden.  

Elektrische auto, Hedin Automotive, auto, kasteel, The Art of Living

Rijcomfort 

Ook het rijcomfort van deze elektrische auto is zeer goed te noemen. Kleine oneffenheden in de weg worden bijvoorbeeld fantastisch opgevangen en een nieuwe intelligente instelling kan de rijstijl bepalen. Nadert er een rotonde, dan remt de auto af en wanneer iemand voor je rijdt past de auto zijn snelheid aan die auto aan. Daarnaast is de batterij goed voor een 731 km actieradius en is hij na 17 uur op een 7kW aansluiting helemaal opgeladen. 

Ruimte 

Daarnaast biedt de EQS ook voldoende ruimte. Moet je vaak veel koffers en tassen meenemen, dan zul je de hatchbakklep geweldig vinden. De kofferbak beschikt over een laadvolume van 610 liter en dit wordt alleen maar meer met de achterbank neergeklapt. Echter is het wel zo dat het lage, gestroomlijnde dak achterin ruimte biedt voor een persoon die niet groter is dan 1.80, om comfortabel te kunnen zitten.  

Als comfort, luxe en de nieuwste technologieën een vereiste zijn voor een elektrische auto, dan is de EQS zeker een interessant alternatief. Wil je meer of deze auto weten, neem dan vrijblijvend contact op met Hedin Automotive.  

Editor: Media team

Datum: 14-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Dré Wouters