Luxe meergezinswoning met architectenbureau vol vakantiegevoel

BAO Architecten

Een mooie ligging, veel straatbreedte en voldoende bouwoppervlakte om een woning, studio voor de schoonouders en een bureau-kantoor te voorzien in de regio Klein-Brabant. Dat waren de wensen van Dimitri Van Den Bossche. Samen met twee vennoten vormt hij het team van BAO-architecten & BAO-PLUS architecten. The Art Of Living sprak met de architect-zaakvoerder, tevens bouwheer.


Entree

Luxe, hotelgevoel, moderne woning, witte villa, the art of living

Alle leveranciers van de entree

Aluminium systeemfabrikant

Aliplast

Constructeur aluminium schrijnwerk

Van Doorslaer

Glazen onderwaterraam & gevel- bekleding in zwart geëmailleerd glas

Group Ceyssens

Zakelijke ontvangst en hotelgevoel

Achter de voordeur wacht een inkomhal en tevens wachtruimte voor het kantoor, links bevindt zich de werkruimte van het architectenbureau, aan de rechterzijde een bureau met spreekkamer. Achter het kantoor is er een keukentje c.q. wasplaats. Dit is de enige gemeenschappelijke plaats tussen de gelijkvloerse studio en de woning op de eerste etage. De spiegel in de inkomhal is een automatische schuifdeur die uitgeeft op een inkomhal voor de studio en de lift naar de bovenverdieping. Waar het kantoorgedeelte zakelijk neutraal aanvoelt, creëert de bouwheer boven een heus hotelgevoel. Van contrast gesproken.“Hier sluit ik echt mijn werk af”, aldus architect Van Den Bossche. “Ik wilde een privé vakantiegevoel concipiëren. Dat start reeds in de inkom- of nachthal waarop alle kamerdeuren uitgeven. De gang is volledig beglaasd met een lichtstraat. De kamerhoge maatwerkdeuren met patroon geven toegang tot de kinder-, logeerkamer en de masterbedroom. Een deur in eikenfineer valt visueel weg met de gelijkaardig uitgevoerde muurbekleding. Ze geeft rechtstreeks toegang tot de keuken. Handig als je met boodschappen Steel look deuren: ANYWAYdoorsLeverancier meubels: De FactorijDomotica, E-installatie: Dhome SystemsBinnenpleisterwerken: Consteca pleisterwerkBAO-architecten183uit de lift komt.” Om het hotelgevoel te creëren werden typische hotelaccenten in de woning gebruikt. Denk aan de gesofisticeerde spiegel, die door zijn afmeting de inkomhal vergroot zoals bij een lobby. De geaccentueerde deuren doen denken aan de inkomdeuren van hotelkamers. Daarbij keert het motief als vast patroon terug zoals in de buitengevel. Je vindt het ook in de beklede akoestische muur van het kantoor, zelfs tot in de bed bekleding toe. Ook in de vloertegels komt dit terug. Hiervoor liet de bouwheer grote keramische renovatietegels verzagen. Het bijzonder rijkelijk gouden luxebehang zorgt voor een perfecte balans.


Benedenverdieping

Luxe, hotelgevoel, moderne woning, witte villa, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Meubels

De Factorij

E-Installatie & Domotica

Dhome Systems

Binnenpleisterwerken

Consteca pleisterwerk

Keuken

Culimaat

Natuursteen

Revy Stone

Loungen in de leefruimten

Een pivoterende aluminium deur voert je naar de open leefruimte in L-vorm. De hele achterwand bestaat uit glas en zorgt voor een mooie natuurlijke lichtinval. Je krijgt er zicht op een uitgestrekte tuin, incluis de schapenweide en achterliggend natuurgebied. De gouden vaas met zijde-bloemen trekt meteen de aandacht. Het boeket wordt twee keer per jaar gewisseld door een bloemkunstenaar. De zithoek is in het grotere deel van de woonkamer voorzien. Ook hier een handgemaakt bankstel uit vijf elementen waarin het fijn loungen valt. De stoelen van de eetkamer komen van hetzelfde huis en stralen warmte en gezelligheid uit. Een grote flatscreen met dolby surround-systeem zorgt voor het cinemagevoel. Aan de overzijde staat een strakke wandkast in donkerbruin eikenfineer met daarin tal van opbergvakken. “We tonen er diverse catchy items uit ons leven”, vertelt de dame des huizes. “Ieder object in de kast heeft een verhaal.”En als je het goed wil doen, dan hoort bij een hotel een bar. Die zit mooi verstopt in het keukengedeelte. Een lekker wijntje uit de wijnkoeler of gedistilleerd? Het is allemaal voorzien. Het keukenblok is als een balie opgevat. Je kunt er kokkerellen of gezellig op één van de krukken zitten. Hier opteert de bouwheer voor een exclusieve Italiaanse natuursteen, in een elegante en geraffineerde kleurcombinatie. De kookplaat is inductie en blijkt net zoals alle andere apparaten geïnspireerd te zijn door de professionele keukens. Voor de ultieme chef dus!


Bovenverdieping

Luxe, hotelgevoel, moderne woning, witte villa, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Maatwerk interieur

ThiMa Interieur

Badkamer kranen

Dornbrach
Luxe, hotelgevoel, moderne woning, witte villa, the art of living

Sprookjes bestaan

De kinderkamer is een speelse plek waar de baby alle zorgen krijgt. Alles is handgemaakt. Een ware blikvanger is het ronde gepersonaliseerde bed waarbij de baby zachtjes inslaapt onder het knusse licht van de uitgezaagde wolkenhemel. De kasten zijn bekleed met skai en ook de comfortabele commode heeft zijn een eigen ontwerp. Aansluitend is een badkamer voorzien met een kwartsieten lavabo en designrainshower. Het geheel oogt niet alleen natuurlijk, maar is tegelijk tijdloos en stijlvol. De badkamer wordt gedeeld met de logees, die aansluitend een kamer hebben. Zo wordt het hotelgevoel verdergezet. Zeker in de master-bedroom. In de dressing krijgt alles zijn plek, waardoor de mentale rust optimaal wordt. Niet in het minst door een supercomfortabel bed, fris knisperend beddengoed en veel kussens. Dit zorgt voor optimaal comfort en een juiste symbiose tussen esthetiek en ergonomie. Een open badkamer met glazen wand en vrijstaand bad in solid surface voelt als een mini-spa. Met een musa-kamerplant in de hoek haal je daarenboven de tropen in huis. Zeker wanneer het water uit de brede rainshower klatert en boven de blauwe lucht door de lichtstraat priemt. Die wordt domoticagewijs aangestuurd. Ladekasten in gouden tinten ronden het geheel af. Overigens is het toilet aan de overzijde van de gang bedekt met bronzen spiegels en gouden behang. De geautomatiseerde wastafelkraan is voorzien van een sensortoepassing. Een muziekje op de achtergrond bevestigt nogmaals dat luxehotelgevoel.


Exterieur

Luxe, hotelgevoel, moderne woning, witte villa, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur

Gevelbekleding, tegelwerken & poort bekleding

Van Den Bossche | Passie voor tegels

Garagepoort & Conceptgevel

Matrix Doors Conceptgevels

Architect

BAO architecten

Ruwbouw & lifschacht

Van Malderen Bouwonderneming BV

Beige tegelpatroon prevaleert

Het vooraanzicht van het huis is zeer strak. Twee inpandige garages verdwijnen in de gevel, die van een opvallende structuur in beige tegelpatroon en donkere glaspartij is voorzien. Het geheel staat schuin ingeplant ten opzichte van de straat. “We proberen bij elke opdracht een antwoord te bieden in de vorm van een uniek en doordacht ontwerp”, vertelt Dimitri. “Elke woning is om effectief in te wonen. Elk project is specifiek maatwerk, afhankelijk van hoe de bouwheer zich profileert. Daarbij gaat speciale aandacht naar licht, zicht en ruimte. Verder hechten we extra belang aan materialisatie en detaillering voor de nodige dynamiek.”

Zwembad als middelpunt van het groen

Zowel vanuit de masterbedroom als de leefruimte heb je zicht op het terras en het zwembad. Het zwembad op de eerste verdieping geeft via een brede glasplaat zicht op de tuin. Om inkijk van de buren te vermijden zijn er steeneiken geplant. Die blijken geënt op een drie meter hoogstam. Het zorgt voor een mooi groenscherm. Een buitentrap neemt je mee naar beneden. Daar wacht bijna tweeduizend vierkante meter tuin op invulling.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 14-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen

Fotografie: Jaro van Meerten