Culimaat| luxe keuken, the art of living

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

luxe keuken in aardetinten | Culimaat

Op een Noord-Hollands perceel, voorheen bebouwd met kassen, staat tegenwoordig een imposante woning, gelegen in een waterrijke omgeving. De bewoners gaven NOW.A Design Studio de opdracht om daar hun droomhuis te bouwen. Culimaat werd in het bouwproces betrokken om een uniek keukenontwerp te maken. Een keuken die perfect macht bij het interieur en van alle gemakken is voorzien.

Warme kleurstelling

In de living is een zithoek gemaakt in een lichte kleurstelling, met zachte velours stoffen en bijpassende inbetween- en overgordijnen. De zithoek vormt een eiland op een hoogpolig karpet in een aardetint. In de luxe tv-kamer staat een comfortabele loungehoek in een grijze glimmende veloursstof, die zicht geeft op de met leer beklede tv-wand. De stijl van de living is naadloos doorgetrokken naar de leefkeuken.

Imposante woonkeuken

De royale woonkeuken is bereikbaar via de imposante entree van de villa. De langgerekte vorm benadrukt de ruimtelijkheid van de villa, waarbij de lange doorzichten naar buiten, speels worden onderbroken door prachtige verlichtingsarmaturen. Eten, koken en borrelen vloeien in deze ruimte ongemerkt in elkaar over. De luxe, vernuftige ontworpen keuken is illustratief voor het hoge niveau dat is neergezet in de gehele villa. De luxe keuken heeft een warme uitstraling door het gebruik van de warme aardetinten. In het midden van de woonkeuken is een eiland gesitueerd, voorzien van een ingebouwde tv en in een ingebouwd voorraadcompartiment, die allebei via een liftconstructie werken.

Afwerking luxe keuken

Aan beide kanten van het eiland is een functionele wand geplaatst. Aan de ene wand is de kookzone met pitten en een marmeren achterwand, die wordt omlijst door zwarte strakke eikenhouten kasten. De inbouwapparatuur is achteraf voorzien van een koperkleurige afwerking, die past bij de stof van de barstoelen. Die afwerking is een heuse eyecatcher in de verder strakke zwarte eiken kastenwand. Aan de andere zijde is een koffiepantry, wijnklimaatkast en een kast voor likeuren, die achter een schuifdeur is geplaatst. In het verlengde van het keukeneiland staat een riante eettafel met tien fauteuils en een gashaard.

 

Tekst: Monique Jansen
Fotografie: Culimaat

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?