culimaat, Marcel Wolterinck, luxe keuken

  • Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Luxe keuken | Culimaat 

Dat culimaat de meest extraverte keukens mag ontwerpen en plaatsen, wisten we al. Maar ze weten het niveau weer verder op te tillen met het realiseren van dit project. Bij een eerste aanzicht schiet jou maar één ding te binnen: dit lijkt wel een restaurantkeuken! Maar niets is minder waar. Deze prachtige, open keuken is een realisatie binnen een particuliere woning. Deze droomkeuken is van een hobbykok, waardoor de ontwerper zich even sterk heeft moeten inleven in de rol van gastheer. Wat wil je waar hebben, wat is functioneel en hoe moet de beleving zijn waren hierbij belangrijke vragen. Het uitgangspunt was het realiseren van een luxe keuken die etaleert waardoor de passie ervan afknalt. 

Eiland centraal

Dit panorama-uitzicht is natuurlijk het eerste wat je ziet als je de ruimte bekijkt. Centraal hierin staat het kookeiland met een aan het plafond bevestigde stelling, die plek biedt voor zowel borden en schalen als flessen drank en olie. Een grote wijnkast naast het kookeiland bevat een mooie verzameling wijn en champagne. Een lange tafel biedt plaats aan acht gasten, maar als het weer het toelaat kunnen ze zich ook verplaatsen naar de veranda. Deze luxe keuken is van alle apparatuur en accessoires voorzien om smakelijke maaltijden en lekkere cocktails te bereiden. Dit is een ruimte waar je ook lang na de maaltijd nog kunt blijven natafelen. Deze keuken is uiteraard van A totZ maatwerk, gerealiseerd door Culimaat.

culimaat, Marcel Wolterinck,

Veel lichtinval

Een aantal dingen zullen je opvallen. Allereerst de lichtinval: er is veel licht omdat je rondom volledige raampartijen hebt, maar er valt ook een hele bundel binnen van boven via de koepel in het plafond, wat bijna een lichtstraat te noemen is. Verder is bij de kleurstelling duidelijk ingezet op accenten leggen. Het natuursteen van de nis is bijna spierwit, de kasten zijn diepzwart en de buitenwand is een pure kopertint. De accessoires maken de luxe keuken aangekleed, zonder dat het een druk effect heeft. 

culimaat, Marcel Wolterinck,

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Culimaat

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?