slider1
slider2
slider3
previous arrow
next arrow

 • Deurbeslag
  FORMANI
  Maastricht-Airport | www.formani.com
 • Deuren
  Entre-Porte
  Damme | www.entre-porte.be
 • Schakelmateriaal
  Basalte
  Merelbeke| www.basalte.be
 • Merken

  Meubelen (driezitsbank)
  Minotti

 • Meubels
  Flexform
 • Badkamerkranen
  VOLA
 • Meubels
  B&B Italia
 • Buitenmeubilair
  Paola Lenti

Luxe interieur | De Maatwerker

Langs een drukke steenweg geeft een discrete poort toegang tot een lange oprit, in boogvorm aangelegd. Aan het eind hiervan wordt de bezoeker verrast door een smaakvol gerenoveerde villa uit de jaren vijftig, ooit de woonst van een universiteitsprofessor. Zowel de villa als het losstaande gastenverblijf en poolhouse zijn genesteld in een fenomenale glooiende parktuin van 2,5 ha. Het contrast met de drukke straatzijde kan niet groter zijn. De Maatwerker mocht door heel de woning maatwerkkasten plaatsen in donker gebeitst eik, waardoor het huis een luxe interieur heeft gekregen

Taatsdeuren (glas): Trappen Smets

Interieurarchitect: De Maatwerker. Haarden: De Puydt Haarden BVBA

Deuren: Entre-Porte. Deurbeslag: FORMANI

Natuursteen: Potier Stone. Kookplaat: Novy NV. Keukenapparatuur: Gaggenau. Kranen: rvb

Domotica (KNX systeem): Easing

Audio + TV schermen (Sonos,Sony): Easing

Kasten: De Maatwerker. Meubilair: RR Interieur

Lichtplan/verlichting: MOON Lighting.

Aanzienlijke aanpassingen

De structurele werken aan de woning werden uitgevoerd onder toezicht van architect Gerd Collaer van A.R.T. Architecten. Eén van de meest zichtbare ingrepen bestond uit het plaatsen van veel grote raampartijen voor meer licht en een perfecte doorkijk naar de tuin met ruime terrassen en bijgebouwen. Doorheen de hele woning werden maatwerkkasten in donker gebeitste eik geplaatst door De Maatwerker uit Knokke-Heist. Voor warmte en gezelligheid in het interieur zorgen diverse goudkleurige accenten, het veelvuldig gebruik van hout, fluweel en de diverse gashaarden, wat een luxe interieur opleverde.

Deuren: Entre-Porte. Deurbeslag: FORMANI

Natuursteen: Van den Weghe. Badkamerkranen: VOLA


“Maatwerk wandkasten in donker gebeitste eik vormen een constante doorheen de woning”


Rustgevende uniformiteit

De vrouw des huizes besliste om de materialenkeuze beperkt te houden met het oog op een rustgevende uniformiteit. Donkere tinten, vooral donkerbruin en zwart voor de deuren en maatwerkkasten, plus een combinatie van bleke eik en pietra dei medici natuursteen op de vloeren. Glazen taatsdeuren en bijzonder hoge zwarte houten deuren van Entreporte scheiden diverse ruimtes van elkaar af. In alle ruimtes brengen kunstwerken van bevriend kunstenaar Dirk Janssens een extra sfeervolle toets.

Tuinarchitect: LD Tuindesign

Buitenmeubilair: Meubili BVBA

 

Warme, intimistische sfeer

De oude trap in de hal bleef behouden en leidt naar de slaapvertrekken op de eerste verdieping. Hier werd dezelfde ingetogen klasse als het luxe interieur beneden doorgetrokken. Met dezelfde materialen uiteraard, zoals eiken parket, natuursteen, donker gebeitste maatwerkkasten en luxueuze marmersoorten. Alles leidt hier tot een warme, intimistische sfeer.

 

Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: German Bourgeat

_____

Meer projecten zien van De Maatwerker?