luxe inrichting, atelier lievois, the art of living
luxe inrichting, atelier lievois, the art of living
luxe inrichting, atelier lievois, the art of living
previous arrow
next arrow
Slider

  • Interieurarchitect
    Ontwerpatelier Lievois
    Sint-Niklaas | www.lievois.be
  • Architect
    Architectenbureau Jan De Baere
    Sint-Niklaas |
  • Haard
    Vermandel-Dias
    Sint-Pauwels | www.vermandel-dias.be
  • Audio- en videosysteem, inbouwluidsprekers en bediening
    Beeld, Klank & Koffie Patrick Verheeken
    De Klinge | www.verheeken.be
  • Natuurstenen gevelbekleding en keukenblad
    Wiera
    Sint-Niklaas | www.wiera.be
  • Tegels binnen en buiten
    Vloer- en tegelbedrijf Dirk Heirwegh
    Sint-Pauwels | www.dirkheirwegh.be
  • Binnendeuren en glazen deur
    Anyway Doors
    Massenhoven | www.anywaydoors.be

Luxe inrichting | Ontwerp Atelier Lievois

Twee bevriende echtparen deelden een stuk bouwgrond dat breed uitloopt aan de achterzijde maar smal toeloopt aan de voorzijde. Normaal kom je z’n pand net snel kwijt gezien er één oprit is die je moet delen. Deze stellen vonden dit geen enkel probleem, ze deelden zelfs dezelfde architect die voor hun een droomwoning heeft gerealiseerd met luxe inrichting door Atelier Lievois.

Het duurt soms jaren voordat een stel hun droomwoning gevonden hebben. Dat gold ook voor dit koppel dat in een van de twee woningen betrok. ‘’Voorheen woonden we in het ouderlijk huis van mijn man. Dit was ruim, maar op een of andere manier bleef het altijd de woning van mijn schoonouders, hoeveel we er ook aan veranderden. We woonde bovendien boven de zaak en hadden nooit de beschikking over een tuin, terwijl we beiden zulke natuurliefhebbers zijn. Dat moest ooit veranderen. Dat kon toen we op dit stuk grond stuitten. Aldus de vrouw de huizes’’

luxe inrichting, atelier lievois, the art of living

Gedeelde entree

Een kwestie waar het stel tegen aan liep was de spitse toeloop van de entree. Het patio was dusdanig groot van formaat dat het gedeeld moest worden, maar wie is er nu bereid om genoegen te nemen met een halve toegang? Op dit moment bleek een bevriend echtpaar ook op zoek te zijn naar bouwgrond en zij waren bereid de toegang te delen. Nou deze kwestie verholpen was, kwam het volgende om over na te denken namelijk, de bouw en uiterlijk van de huizen.

Architect Jan de Baere werd ingeschakeld om dit in goede banen te leiden. “Je wilt niet dat er twee totaal verschillende woningen naast elkaar komen, bijvoorbeeld een strak moderne villa en een pastorijwoning, maar je wil evenmin twee identieke huizen.” Om dit te verhelpen was het een positief besluit om voor dezelfde architect te kiezen, op deze manier kon er overzicht gehouden worden. De twee stellen zaten wat woonideeën betreft redelijk op één lijn. “Ik heb de woningen zodanig tegenover elkaar gezet dat de bewoners niet gedwongen zijn bij elkaar binnen te kijken’’.

luxe inrichting, atelier lievois, the art of living

Alle binnendeuren en de pivoterende glazen deur tussen de woonkamer en de inkom werden geleverd door Anyway Doors. 

Tafels, stoelen, kasten, zetels, salontafel, bedden, tapijten… Het werd allemaal geleverd door Meubel Interclass.


“De openheid naar de tuin toe weerspiegelt zich in de ruimtelijkheid en openheid van het interieur”


 

luxe inrichting, atelier lievois, the art of living

Beeld, Klank & Koffie Patrick Verheeken regelde het audio- en videosysteem, de inbouwluidsprekers, het multiroomgedeelte en de sturing via een op maat geprogrammeerde afstandsbediening.

Deze haard is afkomstig van Vermandel-Dias

Luxe inrichting

De openheid naar de tuin wordt weerspiegeld in de ruimtelijkheid en openheid van de luxe inrichting dat gerealiseerd is door Michael Lievois. De keuken en de living worden enkel door één plafondhoge wand gescheiden waarin een gashaard bevestigd is. De stijl van de woning is geheel modern minimalistisch, maar wel met een natuurlijke touch. Met meubelen van hun oude woningen zoals de pianovleugel samen met natuurlijk materialen waaronder het marmer komt dit tot uiting.


“De stijl van de woning als geheel is modern minimalistisch, maar wel met een natuurlijke touch”


luxe inrichting, atelier lievois, the art of living

Verbinding met de tuin

Ook in de bovenverdieping is het verband naar de natuur verwerkt. Met hoge ramen die uitzicht geven aan de beneden gelegen tuin, geeft dit ook uitzicht naar het dakterras. “Het uitgangspunt voor het ontwerp is dat alle leefruimtes steeds uitzicht moesten geven op die enorme, breed uitwaaierende tuin. Je moet dus ook op deze verdieping naar buiten kunnen stappen wanneer je wilt, het groendak op. Ook de ouders hebben vanuit hun slaapkamer en hun badkamer steeds uitzicht op de tuin, waar ze ook kijken’’, zegt Jan De Baere.

luxe inrichting, atelier lievois, the art of living

De gevel werd met natuursteen bekleed door Wiera.

Gesloten achterzijde

Aan de zijkant van het huis is natuursteen verwerkt met een houtlook en aan de voorzijde is een donkere baksteen geplaatst. Deze elementen geven een gesloten effect naar de straatkant, maar dit concept komt aan de achterzijde totaal niet ter sprake is. Daar is alles open en zorgen metershoge ramen en glazen deuren voor een prachtig uitzicht over de weidse tuin. Aan de zijkant van het huis is gezorgd voor een apart terras met glazen toegangsdeur tot de open keuken. Dit terras staat op het oosten, waar de zon op komt. Zo kan er in de warme maanden van het jaar in de tuin genoten kan worden van de natuur en hun luxe inrichting.

___

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Hendrik Biegs

 

Meer projecten van Ontwerp Atelier Lievois zien?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!