haardmeubel, M-design, open haard

  • M-Design Benelux BVBA
  • Torhoutsesteenweg 206B
  • 8210 Zedelgem België
  •  
  •  
  •  

Luxe haardmeubel in high-end villa | M-Design

Deze statige villa in Het Zoute wordt momenteel gebruikt als tweede verblijf, maar met de expliciete bedoeling om er later permanent te wonen. Luc De Beir + Architecten wist hier een sprekende vormentaal neer te zetten, gekenmerkt door een beperkt materiaalgebruik: riet voor de dakbedekking, aluminium voor het schrijnwerk en een bleke, langwerpige ‘wasserstrich’ baksteen van Petersen voor de gevels. Binnen tref je een warm en modern interieur met veel basiskleuren. Het luxe haardmeubel van M-Design is eigenlijk een riante kastenwand met daarin gecentreerd de haard. Het rechterdeel is een sokkel van graniet in contrasterende kleur om lengte in deze wand te krijgen.

Finesse tot in de kleinste afwerkingsdetails

De ruime living is voorzien van een parketvloer en een aantal op maat gemaakte kastenwanden waarin zich onder andere een haardmeubel bevindt op een sokkel van graniet. Het maatwerk werd uitgevoerd in diepgeborsteld eikfineer dat bruin werd ingekleurd. Alle voegen tussen de greeploze kastdeuren zijn exact 4 mm breed en lopen in elkaars verlengde doorheen de hele ruimte. Precisie en finesse tekenen de afwerking. Het was voor De Maatwerker een hele uitdaging om dergelijke complexiteit eenvoudig en natuurlijk te laten lijken. Een grote lade in de wand dient om de houtblokken voor de haard in op te slaan. Verder wordt de sfeer er bepaald door een groot tapijt, een glazen salontafel van Italiaans design en een bijzonder ruime zitbank van Prostoria.

haardmeubel, M-design, open haard

Meer over M-Design

Kachels en haarden die garant staan voor betrouwbaarheid, efficiëntie, elegantie en gebruiksgemak? Dan zit je bij M-Design goed. Hun haarden brengen niet alleen sfeer in de ruimte, maar ze zorgen ook voor een lekker warme kamer. M-Design produceert verschillende types haarden zoals gashaarden, inbouwkachels en centrale haarden. De kachels en haarden van M-Design zijn allemaal van een bijzonder hoge kwaliteit én ze zien er visueel erg aantrekkelijk uit. Ze worden allemaal in-house ontworpen, geproduceerd en grondig gecontroleerd.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: German Bourgeat

____

____

Meer projecten bekijken van MDesign?