haarden, metalfire, the art of living

  • Metalfire
  • Noorwegenstraat 28
  • 9940 Evergem (België)

Luxe haarden met persoonlijke signatuur | Metalfire

De aanpasbare haarden van Metalfire kunnen de persoonlijke signatuur van de architect of interieurontwerper dragen, waardoor ze perfect passen bij het ontwerp van het hele interieur. Vakmanschap is dan ook de fundamentele waarde voor Metalfire. Elke dag wordt hun visie op architecturale haarden vertaald in de realiteit door de bekwame handen van hun vakmensen. Elk frame weerspiegelt dus de persoonlijke kenmerken van de mensen die het hebben gemaakt. Dit zorgt voor een unieke aantrekkingskracht die eenvoudigweg niet kan worden nagebootst door geautomatiseerde productieprocessen. Dit prachtige exemplaar bewijst dat wel weer…   

haarden, metalfire, the art of living

Statement item

De haard van Metalfire die je hier treft is een gigantische koker die naar beneden stormt vanuit het plafond. De koker is van zichzelf al immens, maar door de betonlook afwerking krijgt het geheel een extra stoere uitstraling. De ruimte tussen het vloerelement en de koker is open en geeft het geheel toch een zwevend karakter. Het grondelement heeft een strakke afwerking, één die de kachels van Metalfire kenmerkt. De zwarte, metalen plaat is bedekt met zwarte vermiculiet, wood chips en keramische houtblokken. Dit vormt de basis van het vuur. De manier waarop de vloer overloopt in de kachel is magnifiek! Hij is solid, stoer en toch ook heel chic. Het universele karakter van deze haard zorgt ervoor dat hij in alle livings past. Hier past hij binnen een sober interieur met hier en daar een eclectische knipoog, maar in een landelijke setting zou hij ook zeker niet misstaan.

Meer over Metalfire

Naast haar haardencollectie is Metalfire ook gespecialiseerd in aanvullende MADE-TO-MEASURE oplossingen, afwerkingslijsten, concepten, vloerplaten, houtopslag, etc. Deze artikelen worden vervaardigd naar ontwerp van de klant/architect/interieurontwerper. De technische afdeling legt het productieplan ter goedkeuring voor aan de klant en maakt vervolgens deze unieke stukken door de bekwame handen van de ambachtslieden in hun werkplaats. Dit geeft de producten een unieke aantrekkingskracht die simpelweg niet kan worden bereikt door geautomatiseerde productieprocessen.  

haarden, metalfire, the art of living

 

Tekst: Metalfire
Fotografie: Cafeine.be
Design: Egg interieurarchitecten 
Styling: Balo design boutique

 

____

____

Meer projecten van Metalfire bekijken?