Luxe en lichtrijk vakantieappartement aan zee

SKIN interior

In de omgeving van het Knokse Driehoeksplein bevindt zich op de tweede verdieping van een residentie het vakantieappartement van een jong koppel met 3 kinderen. Ze namen interieurarchitecte Jelke De Mey van SKIN Interior & Design onder de arm om hun appartement volledig te transformeren. De opdrachtgevers wensten een rustgevend en lichtrijk interieur, een uniforme en consequente materialisatie, veel bergruimte én drie slaapkamers, één voor de ouders en twee voor de drie kinderen samen. 


Benedenverdieping

Marmer, SKIN Interior, licht interieur, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Volledig maatwerk interieurbouw

NOVO I.B.

Interieurarchitect

SKIN Interior

Keuken met marmer

Zoals vaak het geval is bij iets oudere appartementen hadden we ook hier een kleine, afgesloten en vrij donkere keuken. De belangrijkste structurele ingreep bij dit project bestond uit het volledig opentrekken van de keuken en de naadloze integratie ervan in de leefruimtes. De keuken werd uitgebouwd in U-vorm en staat volledig in contact met de leefruimtes. Het werkblad en de lage spatwand in het kookgedeelte werden gerealiseerd in prachtig marmer. Maar ook voor het werkblad van het eiland werd marmer gebruikt. De onderbouw van het eiland en het kookgedeelte is in witgelakt hout evenals de kastenwand met de inbouwtoestellen. Links van het eiland bevindt zich een wand eik, waarin een deur verborgen zit. Leuk detail: alle eiken wanden hebben speelse groeven, waardoor eventuele deuren minder opvallen.


Living

Marmer, SKIN Interior, licht interieur, the art of living

Alle leveranciers van de living

Volledig maatwerk interieurbouw

NOVO I.B

Haard

M-Design

Kranen & Douche

Hotbath

Wit interieur

Aansluitend vinden we het salongedeelte. Hier werd over heel de lengte een muur voorzien van een lage optisch zwevende sokkel in Mortex. Deze wordt enkel onderbroken door de hogere schouwmantel, eveneens bekleed met Mortex. Links op de lage sokkel staat de tv en rechts een kunstwerk dat voor een kleurrijke, feloranje toets zorgt in het hoofdzakelijk witte en beige interieur. Het hoeksalon is uitgevoerd in dezelfde stof als de stoelen aan de eettafel. Waar ‘Smük’ voor in stond, een nevenbedrijfje van de interieurontwerpster, dat vooraf samengestelde pakketten verkoopt en verhuurt.

Eenmaal boven maken zowel de kinder- als de master slaapkamer ook dankbaar gebruik van witte kastenfronten en een blad in het caprina bianco marmer. Het hoofdeinde van het bed in de mastersuite bevindt zich in een nis in een eiken wand met kastruimte links en rechts en is voorzien van een sfeerfolle ledlijn. De master badkamer beschikt over een dubbel wasbekken en de spiegelwand boven het lavabomeubel laat niet vermoeden dat er kastjes achter zitten. De inloopdouche werd bekleed met micromozaïek.

Editor: Media team

Datum: 03-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr.04 2021