sauna, dakterras, alpha industries, the art of living

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt

Luxe buitensauna op dakterras | Alpha Industries

Op een dakterras in het landelijke Sint-Truiden werd door Alpha Industries een strakke witte wellness geïnstalleerd. De sauna-unit werd verlengd met een overkapping zodat er ook gecocoond kan worden, beschut tegen regen of zon. De sauna-unit is subliem in zijn eenvoud. Dat geeft juist deze buitensauna een ongekend minimalistische uitstraling. Het is een extraatje op dit mooie dakterras, maar eigenlijk de hele reden waarom je je begeeft naar het dakterras. Het uitzicht vanuit de cabine is maximaal, waardoor je de beleving verder uitbreidt. De strakke, professionele afwerking zorgt voor de kers op de taart.

sauna, dakterras, alpha industries, the art of living

Buitenkant

Het geheel is aan de buitenkant opgebouwd uit Rockpanel, een brandveilige gevelbekleding, die hier zowel de omkadering van de sauna vormt alsook de overkapping. Door de keuze voor wit blijft het concept licht en luchtig. De sauna heeft glas aan 3 wanden, zodat ook het uitzicht gevrijwaard blijft. In de overdekking werden 4 spots ingebouwd zodat de loungeset eronder mooi verlicht is en je kan blijven genieten tot in de nachtelijke uren. 

Binnenkant

De binneninrichting van de sauna is zeer sfeervol door de afgeronde banken uit dunnen latjes ayoushout. Deze latjes lopen door in de vloer en werden ook dwars geplaatst voor de lange gebogen rugleuning, wat een speels effect heeft. De wanden en het plafond zijn bekleed met ceder planchetten. De saunaoven van het type Aplha Pro is een lange, smalle, strakke kachel die past in de rechthoekige unit. De ramen en de deur zijn uit een aluminium kader, ook wit. En natuurlijk kan de gepaste muziek gekozen worden. Wellness beleven op zijn puurst.  

sauna, dakterras, alpha industries, the art of living

Meer over Alpha Industries

Dit mooie bedrijf is één van de meest innovatieve wellnessbouwer ter wereld. Eén van de grootste troeven van wellnessbouwer Alpha Industries uit Hasselt is uiteraard de Research & Development afdeling. “Wellnessomgevingen zijn steeds meer custommade. Deze afdeling speelt bijzonder snel in op trends en past deze toe in de wellness die de klant voor ogen heeft. Onze jarenlange ervaring komt daarbij goed van pas. Meestal weten we snel wat klanten willen”, zegt zaakvoerder Koen Heeren. Los van het maatwerk levert Alpha Industries een compleet wellnessassortiment in alle prijsklassen. Elke leverancier of plaatser van zwembaden of spa’s kan bij hen terecht voor een hele reeks van producten. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Alpha Industries

____

____

Meer projecten van Alpha Industries bekijken?