Luxe badkamer met calacatta marmer

Brachot Surfaces

Een badkamer is de ruimte om te ontspannen, bij te komen na een lange dag of juist op een relaxte manier de dag te beginnen. Voor al die doeleinden is het belangrijk dat de ruimte precies de juiste sfeer ademt. Deze stijlvolle badkamer doet dat vanuit de fijnste finesse, met calacatta marmer en roségouden kranen. De gotische bogen in de doorgangen naar het toilet en de doucheruimte geven dit hemelse ontwerp een originele touch. Voor dit prachtige marmer moet je bij Brachot Surfaces zijn, een gerenommeerde specialist in natuursteen en samengestelde (blended) materialen die wereldwijd bekledings- en landschapsmaterialen aanbiedt. Zij hebben dit marmer geleverd en daarmee de badkamer extra karakter weten te geven. 

badkamer, Brachot, The Art of Living

Geraffineerd 

De oorsprong van Calacatta ligt in het prachtige Italië, rijkelijk beroemd vanwege de authentieke keuken, heerlijke wijnen, maar ook verfijnd design. Met dit soort marmeren tegels kan je jouw interieur afwerken als het gaat om de keuken en badkamer. Verder wordt het ook veel gebruikt als wanddecoratie of als schouw rondom de haard. Waar je dit marmer ook voor gebruikt, het zal altijd dezelfde geraffineerde uitstraling hebben. Omdat marmer een natuurproduct is, bevat elke plaat haar eigen karakter en tekening. Het is wel een duur soort marmer, omdat het zo lastig te krijgen is. De Calacattaplaten werden bij Brachot Surfaces geselecteerd, waarna D’Andrea ze verder op maat uitwerkte.  

Open Book-patroon 

Stijlvol, duurzaam en tijdloos: dat zijn de drie woorden die het Calacatta marmer treffend omschrijven. Op deze foto’s zie je hoe met dit materiaal de badkamervloer is bekleed. De tegels werden vakkundig in Open Book-patroon gelegd, wat een spiegeleffect genereerde en het esthetische effect van het marmer verder versterkte. Door het minutieus plaatsen van de opeenvolgende platen uit de blok natuursteen kan jeeen perfecte symmetrie bekomen. In combinatie met de rosékleurige elementen in het kraanwerk, de witte muren en de rijke lichtinval resulteerde dit project in een bijzonder mooie badkamer met een opmerkelijk ruimtegevoel. Kortom, een referentie die de troeven van de Calacatta perfect illustreert.   

badkamer, Brachot, The Art of Living

Uitvoerder: D’Andrea (Knokke)

Editor: Media team

Datum: 13-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Beeldcollectief