Uitwaaien in stijl | QTD

Luxe appartement: een garantie voor een heerlijke vakantie

Een echtpaar uit Kapellen kocht een appartement in het nieuwbouwcomplex aan de haven van Oostende als tweede woning, waar zij in het weekend en de vakanties heerlijk kunnen uitwaaien en genieten van de sfeervolle badplaats. Interieurarchitect en zaakvoerder Britt van Aken realiseerde voor het echtpaar een prachtig luxe, eigentijds appartement dat van alle gemakken is voorzien.

Zoals bij iedere opdracht werkte QTD-interieurarchitecten ook bij dit project aan de hand van een vaste werkwijze. Britt: “Als eerste heb ik de woning van het echtpaar in Kapellen bezocht, om een goed beeld te krijgen van hun stijl, vormgeving en woonwensen. Op basis van deze informatie heb ik een maatwerk ontwerp gemaakt voor de indeling van het appartement. Centraal hierin stonden licht, rust, strakke lijnen en comfort. We kozen ervoor om het oorspronkelijke keukenblok, dat een vrij prominente plek in de woning innam, te veranderen in een op maat gemaakte keukenwand. Hierdoor wordt niet alleen veel meer woonruimte gecreëerd, maar ook een mooier geheel gerealiseerd.”


“Bijzonder aan dit project was de grote mate van creatieve vrijheid voor het ontwerp.
Dat maakte het voor mij extra leuk ”


Succesvolle samenwerking
Voor het uitvoerende gedeelte werkte QTD-interieurarchitecten samen met verschillende partners. In overleg met de bewonder heeft Britt telkens een goede afweging gemaakt tussen verschillende partijen. Hierdoor werd er een sterk team samengesteld. TAL uit Pittem heeft bijvoorbeeld de verlichting aangebracht. Hierbij is er bewust gekozen voor subtiele lichtbalken die als het ware in de muur geïntegreerd zijn. Voor de uitvoering van alle maatmeubels hebben we samengewerkt met Ceulemans en de vrijstaande meubelen, zoals de luxe lounge bank, de sfeervolle ronde tafels en stoelen, komen van Veco.


“Ik zie dit project als één van de pareltjes in mijn werk. Het geheel klopt, alles past en versterkt elkaar”


Pareltje
Britt kijkt met gepaste trots terug op het hele traject en eindresultaat. “Ik zie dit project als één van de pareltjes in mijn werk. Het geheel klopt, alles past en versterkt elkaar. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk dat ik als het ware carte blanche heb gekregen voor dit project. Hierdoor heb ik voor mijn gevoel echt iets unieks neer kunnen zetten.” Ook de bewoners zijn bijzonder tevreden met het eindresultaat. “We zijn ontzettend blij met het appartement. Het resultaat is een modern, comfortabel appartement waar wij echt thuis zijn en tegelijkertijd het gevoel hebben even weg te zijn van het dagelijkse leven. En waar we zowel in de winter- als zomertijd kunnen genieten van het gezellige Oostende en alles wat de sfeervolle badplaats te bieden heeft.”

Fotografie: Joris Croese

___

 

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: