Liften


Artikelen

Meer over Liften

Ben jij klaar om mee te liften?

Liften, een item die je niet standaard in iedere woning terug ziet komen. Wil jij zo lang mogelijk op eigen benen in huis kunnen staan? Dan is de aanschaf van een huislift zeker geen verkeerde keuze. Met het plaatsen van een huislift wordt het hele huis toegankelijk, niet alleen nu, maar ook voor later.

Jezelf van plek tot plek verplaatsen, daar is een lift zeker handig voor. Niet alleen voor verplaatsing van jezelf, maar ook voor verplaatsing van spullen is het bemachtigen van een lift ideaal. Het is natuurlijk niet zomaar een investering. Onthoud daarom goed dat het meerwaarde biedt voor de woning en dat de bewegingsvriendelijkheid in het huis stijgt.

Mocht je van plan zijn om een huislift aan te schaffen, dan kan het zo zijn dat je met verschillende vragen zit. Zo vraag je je misschien wel af of er een aanpassing gedaan moet worden in de huidige woning. In principe is dat niet nodig, er is voor een huislift namelijk geen liftput nodig. Er is alleen een kleine verlaging nodig in de vloer waar de lift geplaatst zal worden. Mocht het niet mogelijk zijn om zo’n verlaging te maken in huis, dan kan de lift altijd nog op de huidige vloer geplaatst worden, hieraan wordt dan vervolgens een opritje toegevoegd. In het plafond van de woning zal een sparing gemaakt worden en er zal een extra elektronische aansluiting aanwezig moeten zijn. Dan vraag je je misschien wel af of een lift wel in jouw woning past. De kans is groot van wel. Vaak denken mensen dat een lift veel ruimte inneemt, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Wil je naast het plaatsen van de lift één of meerdere trappen behouden, dan zijn ook hier opties voor.

Er komen veel voordelen kijken bij de plaatsing van een huislift. Zo geeft het extra luxe, wordt het bewegen door huis makkelijker gemaakt, wordt toegankelijkheid wordt verhoogd, is er sprake van een verbeterede veiligheid, zorgt het voor meerwaarde en geeft de mogelijkheid om zo lang mogelijk op eigen benen in huis te staan.

Naast de welbekende huislift, kennen we ook de traplift. Wellicht heb je hem al ooit voorbij zien komen, het gaat hierbij om een stoel die door middel van een elektromotor over een rail naar boven wordt gebracht. Deze lift is vooral bedoeld voor mensen die niet of bijna niet op eigen kracht naar boven of beneden kunnen lopen.

Liften in huis, maar ook liften op kantoor, in showrooms, in magazijnen en in winkels zijn erg functioneel. Ben je opzoek naar meer gemak en luxe in huis of op kantoor, neem dan zeker een kijkje bij Aesy liften. Schaf een lift aan en lift met ons mee!