Lichtrijke woning | Cobras Interieurarchitectuur

De bouwheren van deze hedendaagse, lichtrijke woning zijn stellig van plan om hier de rest van hun dagen door te brengen. Alles in de woning is immers voorzien op een mogelijke vermindering van mobiliteit later. Maar dat is voor later, nu is het volop genieten geblazen. De heer en de vrouw des huizes hadden echter een zeer uiteenlopende visie over hoe je dat genieten precies moet invullen. Jelle Vandecasteele van Cobras interieurarchitectuur werd ter hulp geroepen om hen uit de impasse te helpen.

Speelsheid

De moderne, lichtrijke woning valt op door het metselwerk in rode baksteen en een aantal verspringende volumes die er een zekere speelsheid aan geven. Aan de voorgevel werd de garagepoort mooi ingewerkt in een lattenwerk van afromosia, dat ook terugkomt op een deel van de zijgevel.

Interieurarchitect: Jelle Vandecasteele bvba, Kortrijk. Gashaard: Lefebvre Haarden, Wielsbeke

Wijnkelder

De kelder van ruim 45 vierkante meter werd ingericht als een volwaardige wijnkelder. Parket op de vloer en een wijnvat als tafel zorgen voor een intieme, gezellige sfeer. De muren rondom werden voorzien van plafondhoge glazen wijnkasten in zwart stalen frame. De temperatuur in de kelder is van die aard dat de kasten geen extra koeling nodig hebben.

Schilderwerk: Coeman Decoratie BVBA, Anzegem

Minimalistisch geheel

De trap naar de eerste verdieping is uitgewerkt in beton met houten treden in Z-vorm. Alles is strak en licht gehouden in hoofdzakelijk witte tinten. De eerste verdieping omvat een ruime zithoek en een eethoek met ronde eettafel van Pinscher. Het onderstel van de tafel wordt gevormd door een blok met messing accenten, die ook in de poten van de stoelen terugkeren. De zwarte kasten, bruine tafel, stoffen stoeltjes en de andere donkere toetsen zorgen voor een warme sfeer binnen een minimalistisch geheel van de lichtrijke woning.

Interieurbedrijf: Feraine NV, Izegem. Parketvloer: Woodstoxx BVBA, Menen

Gashaard

In de zithoek van de lichtrijke woning werd een 3-zijdige gashaard van Metalfire ingewerkt bovenop een sokkel in Dekton. Boven de haard is er een nis waarin de TV werd ondergebracht. De haardwand is uitgevoerd in witgelakt MDF. In deze wand, aan de zijkant, werden de technieken voor de haard verborgen, terwijl ze makkelijk toegangkelijk blijven. De paslat van de haardwand zit bovenaan 10 cm lager, waardoor de overtollige warmte van de haard ogehinderd terug in de ruimte komt, zonder storende roosters.

Keukeneiland

Het keukeneiland is uitgevoerd in Dekton en vormt één geheel met de ontbijttafel. De barkrukjes werden samen ontworpen met Pinscher. De inductiekookplaat van Bora Professional is voorzien van een verzonken ingewerkt afzuigsysteem en ingebouwde tepanyaki en friteuse. De zwarte kastenwand met dubbele draai-insteekdeur laat toe om de ontbijthoek aan het zicht te onttrekken. Ook de andere toestellen werden in deze wand aangebracht. De vaatwasser werd verhoogd geplaatst uit ergonomische overwegingen.

Leverancier en plaatser natuursteen: Du Jardin Natuursteen, Izegem

De badkamer

De opdrachtgevers wensten uitdrukkelijk hun badkamer naast de keuken op de eerste verdieping. De badkamer is compact en omvat enkel een lavabo en een douche. Het lavabomeubel werd uitgewerkt in witgelakt MDF en voorzien van een blad in Dekton. De brede inloopdouche is rolstoeltoegankelijk, werd volledig uitbekleed in keramische tegels van Mosa met een strakke douchegoot van hetzelfde merk. Alle kraanwerk is van Vola.

W-installatie: Sam Vandaele, Wevelgem

Master bedroom

Op de tweede verdieping van de lichtrijke woning bevinden zich de ruime master bedroom en een grote gastenkamer met stapelbedden voor de kleinkinderen. Ook hier bepalen witte wanden en parketvloeren de sfeer. Nog hoger, onder het dak werd de warmtepomp ondergebracht die de vloerverwarming aanstuurt. De KNX domoticasturing is compatibel met alle technieken in de woning.

 

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: German Bourgeat

___

Meer projecten bekijken van Cobras Interieurarchitectuur?