Lichte woonkamer, Filip Deslee, Woonkamer, Interieur, Wit interieur, Kunstwerk, Raampartijen

 • Domotica | audio & video | HVAC
  DUOTECNO
  Brugge | www.duotecno.be
 • Los meubilair, tapijten en decoratie
  Sublim Interieur
  Lokeren | www.sublim.be
 • Buitenschrijnwerk, Minimal Windows, Interieurbeglazing
  Group Ceyssens
  Heusden-Zolder | www.groupceyssens.com

Moderne villa met lichte woonkamer | Filip Deslee

Een woonkamer straalt de stijl van de bewoners uit en heeft vaak een centrale positie in een woning. De woonkamer is dé plek waar de familie samenkomt en daarom dan ook één van de belangrijkste plekken in het huis. Het is dus van belang dat hier iets gezelligs van wordt gemaakt en dat iedereen zich prettig en op zijn gemak voelt. Omdat er heel veel mogelijkheden zijn voor een woonkamer wat betreft meubels, maar ook kleuren, vormen en materialen, helpt The Art of Living een handje. Zo wordt de keuze misschien iets makkelijker gemaakt. Lees snel verder en zie de prachtige lichte woonkamer welke Filip Deslee heeft ontworpen!

Ruimtelijkheid als uitgangspunt

De binnenzijde van deze woning is opgebouwd met ruimtelijkheid als uitgangspunt, hierdoor lijkt het haast een schilderij! Dankzij de toepassing van horizontale en diagonale perspectieflijnen is de ruimte ook echt in werkelijkheid tot stand gekomen. De diagonale lijnen doorbreken de strakke vormen en zorgen voor een speelse touch in de woning. In de woonkamer is dit dan ook goed te zien dankzij onder andere de lichtstrips aan het plafond, waardoor het lijnenspel nog extra benadrukt wordt.

Lichte woonkamer, Filip Deslee, Woonkamer, Interieur, Wit interieur, Kunstwerk, Raampartijen

Doorbreken van strakke vormen

De strakke vormen en sterke zichtlijnen in de lichte woonkamer worden doorbroken door meerdere cirkelvormige tafels. Omdat deze in het midden zijn gesitueerd en exact het tegenovergestelde uiterlijk hebben dan de rest van het interieur vallen deze erg op. Dit maakt de woonkamer speels en zorgt er tevens voor dat er een luchtige uitstraling ontstaat. Ook de kast tegen de achterwand is erg bijzonder en uniek in zijn soort. Wat betreft het uiterlijk staat deze weer volledig recht tegenover het overige interieur. Daarentegen is de kast wel opgebouwd uit strakke lijnen, maar doordat deze ongeordend aan elkaar zijn gesitueerd zorgt het voor een regelrechte doorbreking van de modernistische bouwstijl.

Zwart en wit als basis

In de lichte woonkamer is ervoor gekozen om de basiskleuren zwart en wit te houden. Daarbij zijn de horizontale vlakken mat en glanzend materiaal, wat het meer speelser heeft gemaakt. Omdat de zwart-witte kleuren als uitgangspunt hebben gediend, zijn er meerdere accentkleuren toegevoegd aan het interieur. Zo zijn er verschillende accessoires in rood en roze tinten geplaatst, waaronder de opvallende kast. Zo worden de strakke vormen en lijnen op verschillende manieren doorbroken, waardoor er toch een warme sfeer is ontstaan in deze prachtige villa.

Lichte woonkamer, Filip Deslee, Woonkamer, Interieur, Wit interieur, Kunstwerk, Raampartijen

 

Tekst: Marieke Mulder
Fotografie: Kris Dekeijser

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?