Licht interieur binnen waanzinnige villa | Wouter Van Neste (Sculptuur Architectuur) 

Een luxevilla die tot ieders verbeelding spreekt, dat verwacht je niet in een dorpje onder de rook van Diksmuide. Knap verstopt achter een lange gevel van een rijtjeshuis, komt een exclusieve moderne woning met licht interieur tevoorschijn. Dit is de levenskunst van interieurarchitect Wouter Van Neste. Daarbij werd er zeer functioneel gedacht. Zowel via de voorkant als aan de achterzijde kun je de woning betreden, langs een haast onzichtbare deur die verstopt zit achter dunne latjes merantihout. Te openen met een badge. Deze informatie met een paar eerste foto’s betoveren je al in een split second! 

Licht interieur, Wouter Van Neste, The Art of Living

Gevelontwerp: Sculptuur Architectuur.

Trappen: Genico. Gietvloeren: Liquidfloors.

De zon vangen 

Al van het achteraanzicht van de woning is het duidelijk: Wouter Van Neste wil de zon overal in huis vangen voor een licht interieur. Zelfs in de noordelijke richting. Hiervoor werkt hij overal met grote glaspartijen. Door allerlei kunstingrepen lukt dat perfect. Te beginnen bij een niveauverschil aan de achterzijde waar het tuintje plaats maakt voor een technische ruimte en carport. De parking is illusionair, de inkom creatief. Het geheel wordt overkapt in een omgekeerde U-vorm, gedragen door zichtbeton uit één stuk.  

Licht interieur, Wouter Van Neste, The Art of Living

Lumen Transtone: Phd.

Bunkerhuis 

Achter de deur wacht een lange gang, die een soort bunkergevoel oproept. Maar de LEDlichten in de voegen verminderen dat effect en creëren zelfs een rustgevoel. Dit is een heuse architecturale promenade. Meteen valt het zwembad op in het plafond. De reflectie van het zonlicht zorgt voor speelse watergolfjes op de betonnen gangwand. Dit waterelement geeft kracht doorheen heel de woning, want je ziet het zwembad overal langs diverse vensters in de woonst.  

Licht interieur, Wouter Van Neste, The Art of Living

Transparante onderwaterramen/zwembadbodem: Holland Aqua Sight.

Wooncomfort 

Ook in de keuken keren deze schuif- en draaideuren terug. Wanneer dicht, zorgen ze voor extra reflectie van het licht voor een licht interieur. Geopend vormen de zwarte elektro apparaten het nodige contrast. Het zwevend keramisch werkblad hangt met de volle 7,5 meter lengte van muur tot muur. Opvallend is dat de hele keuken tevoorschijn komt wanneer drie grote panelen omhooggaan. Een vast gegeven en zeker een blikvanger is de keukentafel.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Pieter Clicteur, Wouter van Neste, Isalijahpics

____
Wil je meer projecten zien van Wouter van Neste?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!