licht interieur, Simoni Architecten, the art of living

Vierkantsvilla met licht interieur | Simoni Architecten

‘Il primo di Simoni 2007’ lees je in de muur, wanneer je deze imposante, moderne vierkantsvilla binnentreedt. Het is dan ook inderdaad, de eerste woning die de gerenommeerde interieurontwerper én architect Vittorio Simoni realiseerde in Genk. Deze villa ligt pal tegen een natuurgebied en is minimalistisch, tijdloos strak en chic. Vittorio Simoni ’s adagio is ‘Werken rond situatie architectuur’, waarbij de situatie de drager is van de oplossing. In dit geval moest de woning enerzijds ruimte bieden aan exclusieve oldtimers en anderzijds een echt thuisgevoel bieden. En dus koos Simoni voor de stijl en de vorm van een moderne vierkantshoeve. Dit gebouw met licht interieur is een mooi voorbeeld van hoe je van binnen naar buiten werkt.

licht interieur, Simoni Architecten, the art of living

Schilderwerk: World of Colors

licht interieur, Simoni Architecten, the art of living

Interieur (living,tv-kamer en eetkamer): Marres Interieurs. Raamdecoratie: Mooi Wonen

Interieurbouw (labrisering en inbouwkasten): Schreurs Project. E-installatie: E.B.S. NV

Lichtinval

Alle volumes zijn in verhouding, tal van architecturale vormen worden ingebouwd, waardoor er rust ontstaat doorheen heel het huis. Daarbij is de lichtinval een grote sfeermaker in het interieur. Zo krijgt elk element een functie. Bij binnenkomst zie je een gastentoilet en vestiaire. Discreet verstopt: een toegangsdeur naar de garage waar een zilveren Bentley wacht. Meteen valt de stenen sokkel in U-vorm op, die overgaat in één geheel met de trap. Deze verandert nadien in hout met glasbezetting voor de veiligheid. Zo zie je telkens een andere aanzet. Boven wacht een apart appartement, dat op termijn dienst kan doen als kangoeroewoning.

Parket: Alpha Moors. Natuurteen: Natuursteen Thijs

licht interieur, Simoni Architecten, the art of living

Aluminium kozijnen (plaatser): Corswarem Group. Aluminium kozijnen (merk): Schüco. Tuinontwerp en -aanleg, bestrating: Willy Reynders Tuinarchitectuur

licht interieur, Simoni Architecten, the art of living

Licht als constante

Het daggedeelte omvat een grote open woon- en eetkamer met licht interieur. Hier wordt gespeeld met een opdeling tussen beiden in gyproc aan het plafond, waarbij een opening meteen opvalt. Daar valt het extra licht van de bovenramen door. Een detail, zoals zovele, maar telkens met een eigen functie. De leefruimte krijgt overal lambrisering in eik, met klinkjes in leder. De kleur is Caparol Ginster 20, uit de eigen kleurcollectie die Simoni voor de verffabrikant uitwerkte. Die wordt esthetisch en functioneel doorgetrokken door heel het huis. De raampartijen kunnen via luiken worden omgevormd tot een gesloten wand. Deze luiken maken deel uit van de lambrisering. De vloer is van Griekse marmer.

 

Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen geschreven voor magazine nr. 2 2020
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer projecten zien van Simoni Architecten?