Licht interieur | Niko Wauters, the art of living

Licht interieur voor rustgevend vakantiegevoel | Niko Wauters

In Vlaams-Brabant, ergens halverwege tussen Leuven en Lummen, bevindt zich deze strakke, compacte woning in een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Architect Niko Wauters hanteerde een hedendaagse vormentaal en vertaalde deze in een warme baksteenarchitectuur. Optisch slaagde de architect erin om de woning groter te laten lijken dan ze is en dit dankzij de toepassing van brede luifels op beide verdiepingsniveaus. Het realiseren van een licht interieur zorgt voor een rustgevend vakantiegevoel.

Interieurarchitect: V Interieur.

Licht interieur | Niko Wauters, the art of living

Dekton: BVBA Cosentino Belgium. Interieur op maat: Decoform Keukens & Interieur.

Licht interieur | Niko Wauters, the art of living

Baksteengevels en brede luifels

De woning bevindt zich op een perceel van 9 are dat naar achter toe iets smaller toeloopt. Aan de voorzijde werd de woning gesloten gehouden. Een luifel over de hele gevelbreedte biedt beschutting aan de bezoekers. Onder de luifel bevinden zich een sectionale garagepoort in donker gelakt staal en enkele wanden met een donkere gevelsteen. Het gesloten karakter van de voorgevel werd enkel doorbroken met de pivoterende voordeur van Reynaers Aluminium en twee smalle, hoge ramen. De voorgevel op verdiepingshoogte is een ononderbroken bakstenen wand.

Schilderwerken: BV Artifex.

Rustgevende afwerking

Voor het realiseren van een licht interieur deed de bouwheer beroep op V interieur. Interieurarchitect Veerle Van Eycken koos voor een zachte en rustgevende sfeer, zodat de bewoners na hun drukke dagtaak overspoeld konden worden door een vakantiegevoel. Witte en zandkleurige wanden, naturel eiken vloeren en warm beige betonciré voeren de boventoon, op enkele plaatsen voorzien van donkere accenten. Door heel de woning komen deze tinten en materialen ook terug zodat er een eenheid is.

Poolhouse: Livinlodge by Carpentier. Tuinarchitect: Tuinarchitect Patrick Verbruggen.

Licht interieur | Niko Wauters, the art of living

Gevelstenen: Wienerberger België. Architect: Niko Wauters Architecten BVBA.

Eten en relaxen

In de aanpalende leefruimte met eetplaats en salon overheerst een gezellige, lichtrijke sfeer. De eetafel van More met blad in donker gebeitste eik op metalen onderstel wordt geflankeerd door 6 sierlijke stoeltjes van Miyazaki in licht, natuurlijk hout. Boven de eettafel een pendel van Vibia, aan het plafond sobere witte en richtbare opbouwspotjes van Oty light. De stoffen zitbank van Minotti is voorzien van een ronde salontafel met 3 bijzet-elementen van verschillende materialen en merken (Minotti, Zanat en More).

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Annick Vernimmen

____
Wil je meer projecten zien van Niko Wauters Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!