• Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder
  • België

Licht  als visie bij beglazing | Group Ceyssens  

Glas creëert transparantie, licht en een ruimtelijk gevoel in je woning of gebouw en geeft je een gevoel van openheid. Tegenwoordig gaat veel meer aandacht naar het licht in de architectuur en daardoor is het een bepalende factor waarmee rekening  gehouden moet worden.  Licht bepaalt namelijk in sterke mate onze gemoedstoestand.  Bij Group Ceyssens – specialisten binnen het woningaspect beglazing – streven zsteeds naar profielloze toepassingen waardoor  het maximale aan licht  van buitenaf naar binnen komt  en daarmee bij draagt aan  het comfort van je  woning. 

Verzonken structuur 

Deze moderne villa, gelegen in een bosrijke omgeving,  is hiervan eenfraaivoorbeeld. De villa heeft een unieke uitstraling door de spiegeling van de  natuurlijke omgeving in de glazen ruiten. De getinte ruiten zorgen ervoor dat er  geen inkijk  is  en bieden tegelijkertijd bescherming tegen de zon. Door de glazen verzonken structuur van de bovenverdieping  kunnen de bewoners genieten van een prachtig verzicht en veel licht.  Het geheel is  voorzien van slanke profielen nl. KELLER  minimal windows®.  De spectaculaire openheid domineert bij maximaal daglicht.Een anderknap staaltje gedurfde architectuuris degebogen glaspartij (=gebombeerde ruit) in de achtergevel die de glaslijn vloeiend maakt. Hier maakt de beglazing een belangrijk deel uit van de architectuur en dus ook uitstraling. 

Duurzaamheid als troef 

Daar waar ramen  en ruiten een grote invloed hebben op het energie verbruik van je woning,  proberen de adviseurs van Group Ceyssens de klanten steeds te overtuigen om gebruik te maken  van triple  glasen alu profielen.  Alu profielen zijn duurzaam,  hebben  weinig tot geen onderhoud nodigen zijn tijdloos.  Tripleglas  heeft een lage U-waarde.  Hoe lager de U-waarde(= isolatiefactor), hoe minder warmte verlies doorheen de beglazing en hoe beter het glas thermisch isoleert.   Als je vervolgens ook  kiest voor  zonwerende beglazingkan je dubbel scoren: thermische isolatie in de winter en zonwering in de zomer. Tevens zijn aluminium en glas producten die  recyclebaar zijn en daarom heel eco vriendelijk! 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Group Ceyssens

___

___

Wil je meer projecten van Group Ceyssens bekijken?