Lexus, Yacht, Sports Yacht

Lexus

LEXUS GAAT EEN STAP VERDER MET UNIEK SPORT YACHT CONCEPT

Maak kennis met ons high-performance Sport Yacht Concept, een 12,7 meter lange speedboot met twee 5,0-liter V8 motoren van Lexus. Deze prachtige, zeewaardige Lexus is een perfecte aanvulling op de lifestyle van ons merk.

DE OORSPRONG
Enkele jaren geleden bracht Akio Toyoda, president van TMC, enkele dagen door op het water, met een van de premium jachten uit de nieuwe Ponam-serie, die vlak daarna in Japan zou worden geïntroduceerd. Als Master Driver raakte hij geïnspireerd door de kracht van de turbodieselmotoren en de vaareigenschappen en de stabiliteit van de geavanceerd ontworpen romp. Als Chief Branding Officer van Lexus zag hij ook het potentieel van een stijlvol high-performance jacht als aanvulling op de Lexus lifestyle. Dit bracht ons Marine Department ertoe om een voorstelling te maken van een premium jacht, om voor Lexus nieuw terrein te verkennen op gebied van lifestyle en vrije tijd. Op 12 januari 2017 onthulde Lexus bij het Di Lido eiland in Biscayne Bay bij Miami het resultaat van dit project: een volledig operationeel concept voor een Lexus Sport Yacht.

HET DESIGN
Het Lexus Design Centre in Japan kreeg opdracht voor het maken van een open sportjacht met ruimte voor zes tot acht gasten, met als aandrijving dubbele high-performance Lexus V8 motoren, en met een hoogstaand design en vaareigenschappen. In de zomer van 2015 werden concepten van het designteam beoordeeld door President Toyoda, Senior Managing Officer Tokuo Fukuichi en Chief Officer of Global Design en President voor Lexus International Shigeki Tomoyama, die verantwoordelijk is voor het Toyota Marine Department. “Dit project is voor ons waardevol omdat het onze creativiteit stimuleert en omdat het nieuwe mogelijkheden biedt voor design en functies in de wereld van automotive.” Het goedgekeurde concept werd gedurende 2015 verder ontwikkeld, terwijl het Marine Department verder werkte aan de constructie en boordsystemen. Het in Miami gepresenteerde Lexus Sport Yacht is een eenmalig project, waarvoor geen productieplannen bestaan. Voor het maken van dit ene exemplaar ging het Marine Department een samenwerking aan met de Marquis-Carver Yacht Group in Pulaski, Wisconsin. Dit bedrijf staat bekend om zijn goede engineering en productiecapaciteiten, en heeft veel ervaring met het maken van grote constructies op basis van composiet materiaal.

 

Lexus, Yacht, Sports Yacht

 

KENMERKEN & DESIGN
In het design van het Lexus Sport Yacht zijn het dek en de romp naadloos bevestigd aan de binnenconstructie. Al deze onderdelen bestaan uit één stuk CFRP. Dit is een met de hand vervaardigde kunsthars, verstevigd met carbonfiber. CFRP is de technologie die ook wordt gebruikt voor raceauto’s en supersportauto’s zoals de Lexus LFA. Ook voor sportvliegtuigen, wedstrijdski’s, high-end fietsen en wedstrijdzeilschepen wordt gebruikgemaakt van dit materiaal. De unieke constructie van het Lexus Sport Yacht bespaart bijna 1.000 kilo ten opzichte van een vergelijkbaar jacht met een romp uit glasfiber. De getrapte boegvorm onder de waterlijn is bedoeld om weerstand te verlagen, en om de stabiliteit bij hoge snelheden te verhogen. Het concept wordt aangedreven door twee 5,0-liter V8 motoren die gebaseerd zijn op de high-performance krachtbron van de Lexus RC F coupé, de GS F sportsedan en onze nieuwe gran turismo, de nieuwe LC 500.

 

Lexus, Yacht, Sports Yacht

Lexus, Yacht, Sports Yacht

Lexus, Yacht, Sports Yacht

Lexus, Yacht, Sports Yacht

 

70 KILOMETER PER UUR 
Elke motor ontwikkelt een vermogen van 440 pk/328 kW, waarmee het jacht dankzij een hydraulisch aangestuurde overbrenging snelheden bereikt tot 70 kilometer per uur (43 knopen). Voor het aanleggen in de haven beschikt het schip over een boegschroef met joystick-bediening. De kapitein bedient en bekijkt de boordsystemen op een touch-screen kleurendisplay op de brug. Op het display zijn gegevens te zien van GPS-navigatie, digitale kaarten, sonar, verlichting en het entertainmentsysteem. De kapiteinsstoel is elektrisch verstelbaar, met uitklapbare armsteunen die kunnen dienen als extra zitje voor speciale gasten. De passagierscabine heeft een uitnodigende ambiance, met luxueus leder, hout en glazen details. Een normale stahoogte, een bank en een tafel met zes zitplaatsen en airconditioning staan garant voor een aangenaam en comfortabel verblijf aan boord. De kobuis is uitgerust met twee kookpitten, een gootsteen en een ingebouwde koelkast. In een fraai afgewerkte ruimte voorin bevindt zich een douche. Een geïntegreerd audio-video entertainmentsysteem heeft volledige netwerkfuncties, met 4G Wi-Fi & WAN. Het geluid wordt weergegeven door drivers van Revolution Acoustics, die het plafondpaneel gebruiken als medium, versterkt door een Mark Levinson Reference digitale versterker.

 

Lexus, Yacht, Sports Yacht

 

Lexus, Yacht, Sports Yacht

 

START VERKOOP IN 2019
Op de internationale boat show in Japan kondigde Shigeki Tomoyama plannen aan om deze toekomstige Lexus premiumjacht ook effectief te produceren. Het zou een versie worden die wereldwijd te koop zou zijn! “Op basis van onze geweldige ervaringen in het ontwerpen, bouwen, testen en tonen van het Lexus Sport Yacht-concept vorig jaar, hebben we besloten om de volgende gewaagde stap te nemen om een ​​geheel nieuw, groter jacht te maken dat voortbouwt op het geavanceerde karakter van het concept meer comfort en leefruimte toevoegen, “zei Tomoyama. “We zijn van plan om in de tweede helft van 2019 de verkoop in de Verenigde Staten te starten, met verkopen in Japan in het voorjaar van 2020.” Het nieuwe jacht bouwt voort op de samenwerking met Marquis-Larson, waarbij gebruik wordt gemaakt van hun befaamde expertise op het gebied van bootproductie. Gepland als een grotere 65-voet sport fly-bridge cruiser, zal het nieuwe jacht luxe passagiershutten onder dek hebben en ruimte voor maximaal 15 gasten. Verbonden diensten met behulp van het nieuwe Mobility Services Platform (MSPF) van het bedrijf bieden beveiliging, smartphone-integratie, diagnose op afstand en onderhoud en andere diensten. Specificaties, prijzen en andere details van het 65-voets jacht worden op een later tijdstip aangekondigd.

 

 

___

DE CIJFERS (conceptmodel)
Totale lengte | 12,7 m
Lading | 3,86 m
Gecombineerd vermogen | 897 pk / 660 kW
Topsnelheid | 43 Knopen

 

 

Lexus België, Lexus, luxeuze mobiliteit, luxe auto, auto, luxe interieur,

___

Contactgegevens:

  • Lexus
  • Leuvensesteenweg 369
  • B-1932 Zaventem