• Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Studio
  • Verwersstraat 59
  • 5211 HV ‘s-Hertogenbosch
  •  

Leer voor akoestische toepassingen | Alphenberg

Exceptioneel hoge plafonds, ultrastrakke gietvloeren en riante raampartijen; slechts een greep uit de woonwensen die we tegenwoordig hebben. Maar wanneer je een ruimte als deze wil inzetten als vergader- of workshopruimte krijg je al snel te dealen met akoestische problemen. Zulke settings zijn namelijk erg gehorig, omdat geluid nergens geabsorbeerd kan worden. Dat betekent dat overleg of een gesprek tussen mensen al snel escaleert tot geluidsoverlast, omdat er een enorme galm ontstaat. De oplossing daarvoor is simpel, namelijk akoestische wanden of plafondelementen. Maar, er is ook een oplossing die zowel esthetisch als functioneel 100% zijn werk doet: leren plafondufo’s van Alphenberg!

Missie

Out of the box durven denken, toepassingen vinden door te experimenteren en tegelijkertijd de wens van de klant serieus te nemen; dat is de missie van Alphenberg. Na uitgebreid onderzoek en experimenteren bleek leer de perfecte oplossing voor akoestische wanden en voor elementen die geluid sturen of beter gezegd, absorberen en verzachten. Deze met leer beklede plafondufo’s geven dit interieur letterlijk en figuurlijk een persoonlijk karakter. Eigentijds, intrigerend en functioneel. Het leer dat hier gebruikt is, is subtiel geperforeerd en ook dat is weer een combinatie van effectieve vormgeving!

Werking

Het gedrag van trillingen en geluid is complex. Akoestische toepassingen hebben als belangrijkste de functie het geluid te absorberen. Naast het behalen van het gewenste resultaat op het gebied van geluid is het natuurlijk een geweldige uitdaging wanneer je de akoestische elementen ook nog eens tot een ware de eyecatcher kunt maken. Deze ufo’s zijn een fantastische nieuwe ontwikkeling van Alphenberg. Doorborduren en innoveren zijn noodzakelijke ontwikkelingen, maar het mooiste resultaat krijg je door dit te combineren met een grote dosis creativiteit.

Meer over Alphenberg

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien. De samenwerking met HIP Studio bracht het geheel in een stroomversnelling naar een synergetisch hoogtepunt. Van een kleine brainstormstudio in Den Bosch naar een omvangrijke showroom in het centrum van Waalwijk, met op de begane grond de sfeer van een boutique hotel, op de eerste etage een penthouse en een atelier op de tweede verdieping.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Alphenberg

____

____

Meer projecten van Alphenberg bekijken?