lederen wandbekleding, The Art of living, Alphenberg

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Studio
  • Verwersstraat 59
  • 5211 HV ‘s-Hertogenbosch
  •  

Lederen wandbekleding voor exclusieve touch | Alphenberg

Enkele jaren geleden werd een voormalige sigarenfabriek omgetoverd tot een hoogwaardig appartementencomplex. Voor deze transformatie werd het schitterende pand, dat een monumentenstatus heeft, vakkundig herontwikkeld en opgedeeld in drie penthousewoningen plus een winkelruimte op de begane grond. The Art of Living mocht binnenkijken bij een van de prachtig gerenoveerde appartementen, die zich kenmerkt door een bijzonder aansprekende, warme woonsfeer. Belangrijke sfeermaker in dit interieur is de lederen wandbekleding van Alphenberg, die zorgt voor een exclusieve touch.

Buffelleer

Een opvallend element binnen dit interieur is de chique roomdivider, bekleed met buffelleer, waarmee de leefkeuken wordt gescheiden van de aangrenzende living. In het meubel is een doorkijkgashaard verwerkt, waardoor er in beide ruimtes van het behaaglijke vuurspel kan worden genoten. De lederen wandbekleding heeft een duidelijke en symmetrische vlakverdeling, waardoor je een dynamisch effect krijgt. Tevens doet het element dienst als tv-meubel. In de sfeervolle living bevindt zich onder andere een riante zithoek, bij een van de prachtige boogramen, vanwaar het bruisende stadsleven beleefd kan worden. De wanden zijn deels bekleed met leer; een idee van de bewoners zelf. Het interieur vulden zij aan met enkele persoonlijke keuzes en objecten, zoals mooie kunst en decoratie. Hierdoor is het appartement naast bijzonder smaakvol ook heel eigen geworden.

Meer over Alphenberg

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien. De samenwerking met HIP Studio bracht het geheel in een stroomversnelling naar een synergetisch hoogtepunt. Van een kleine brainstormstudio in Den Bosch naar een omvangrijke showroom in het centrum van Waalwijk, met op de begane grond de sfeer van een boutique hotel, op de eerste etage een penthouse en een atelier op de tweede verdieping.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

Meer projecten van Alphenberg bekijken?