Landelijke woning, Bart François
Landelijke woning, Bart François
Landelijke woning, Bart François
Landelijke woning, Bart François
Landelijke woning | Bart François
Landelijke woning | Bart François
Landelijke woning | Bart François
Landelijke woning | Bart François
previous arrow
next arrow

Eenheid in verscheidenheid | Bart François

Tandemprincipe zorgt voor vlekkeloze realisatie

Architect Bart François staat erom bekend te zoeken naar en het vinden van harmonische verhoudingen binnen een bouwstijl. Daarbij luistert hij altijd naar de ziel van de bouwheer en –vrouw. Ook bij dit nieuwbouwproject speelde het creëren van een gebalanceerde architectuurstijl een grote rol, vanwege de liefde van de klant voor een groot pallet aan materialen. Volgens het tandemprincipe werkten de bewoners, architect en bouwcoördinator samen naar een snelle realisatie van een prachtige landelijke woning. En dat is gelukt…

De keuken aan de linkerzijde en de garage plus berging aan de straatkant zijn verwerkt in bijgebouwen, die zich kenmerken door de gekaleide gevelsteen van De Ruyck en het rieten dak van Rieten Daken Lambrecht. De uitvoering van de gekaleide gevelsteen is volledig regendicht.

Prachtig poolhouse
Vanaf het terras is een prachtig uitzicht op de tuin, een eikenhouten poolhouse van Engels eiken en de omgeving mogelijk gemaakt. Een trap van een drietal treden in oude arduinen straatborduren leggen de verbinding met het aangelegde zwembad van Leisure Pools en de resterende tuin. Het zwembad is altijd verwarmd. Dit gebeurt middels een warmtepomp en gaat erg snel. Het poolhouse bevat andere authentieke dakpannen dan de Franse pannen van het woonhuis en is volgens authentieke bouwkunst vervaardigd. De tuin is gerealiseerd door tuin- en landschapsarchitectenbureau Unitas.


“Het zwembad is altijd verwarmd. Dit gebeurt middels een warmtepomp en gaat erg snel.”


Zwembad, Leisure Pools, poolhouse, eikenhout, tuin UNITAS

Doordat de woning op de top van de helling is gebouwd, ontstaat er vanuit de leefruimtes en het terras een prachtig uitzicht op de door UNITAS ontworpen en gerealiseerde tuin.

Tandemprincipe
Wat het realisatieproces mede zo succesvol maakte, was het toegepaste tandemprincipe. Bart: “Dit betekent dat er niet alleen een architect wordt ingeschakeld, maar ook een bouwcoördinator. Ingrid Saerens nam deze taak op zich en heeft dat perfect gedaan.” Van ruwbouw – uitgevoerd door DVD Bouw in samenwerking met Ingrid en Bart François – tot zaken aangaande het interieur; Ingrid zorgde voor een vlekkeloos proces.

Zicht vanuit de woonkamer op de tuin, dankzij groot raam

Hal, blauwe Belgische stenen van Vande Moortel, houten trap

De inkom van de woning, met een panoramisch raam naar de straat gericht. De trap is, net als de parketvloeren in de woning, gerealiseerd door De Waegeneer Parketvloeren en speciaal behandeld.

De prachtige houten deur van Detha Doors.

Houten keuken, maatwerk, Frank Tach Keukens

De op maat gemaakte houten keuken, ingedeeld en gerealiseerd door Frank Tack Keukens, bevat een natuurstenen keukenblad, Lacanche fornuis en een zitbank in de hoek, ideaal voor de kinderen.

De open haard van Schouwen van Damme zorgt voor ontspanning in de geopperde relaxruimte, gescheiden van de televisiekamer.

Panoramisch raam, woonkamer, houten vloer, De Waegeneer Parketvloeren

Leefruimtes
De hal wordt middels een panoramisch raam verbonden aan de straatkant. De blauwe Belgische stenen van Vande Moortel werken perfect met de zakelijke en huiselijke tweedeling van deze ruimte. Bart vervolgt: “Belangrijk was dat de leefruimtes zicht hadden op de tuin. Door de bouw op de helling en het gebruik van veel glas is dit gelukt.”

De keukenopstelling is bedacht door Frank Tack en volledig op maat uitgevoerd door deze partij. “Ik wilde met hout werken en vervolgens heeft Tack alles bedacht en uitgevoerd. Interieurarchitecte Veronique, werkzaam bij Tack, bedacht o.a. de keukenindeling.”

Relaxruimte, televisieruimte, nachtblauwe boekenkast op maat,

Een prachtige op maat gemaakte kast door Frank Tack Keukens, een bedrijf dat zich ook specialiseert in interieuradvies en houtmaatwerk.

Maatwerk
Aansluitend op de keuken is de relax- en televisieruimte gevestigd. De open haard van Schouwen van Damme biedt hierin rust. Tack heeft de boekenkast in nachtblauwe kleur op maat gerealiseerd. De houten deuren van Detha Doors zijn deuren, volledig uitgevoerd in massief eiken. De overige deuren in de woning, zoals de stalen deur van het kantoor of de volkern verfdeuren op de bovenverdieping, zijn ook het werk van Detha Doors. Veronique heeft opnieuw veel toegevoegd aan het geheel, zoals de geweldige dressing die volledig op maat is gemaakt en het houten maatwerk in de badkamer. De bewoners: ‘’Wij zijn erg tevreden met het proces en het resultaat en gaan nu aan de slag om de puntjes op de i te zetten.”

Badkamer, Vermeulen & Zonen, sanitair, vrijstaand bad, hout maatwerk

De mooie badkamer, geïnstalleerd door Vermeulen & Zonen. De bewoners hadden als wens de wastafels naar dezelfde richting te laten wijzen, zodat communicatie prettiger kan plaatsvinden dan wanneer de ruggen naar elkaar toestaan.

Frank Tack Keukens realiseerde niet alleen de op maat gemaakte keuken, ook bood het bedrijf interieuradvies en realiseerde het alle op maat gemaakte houten kasten op de beneden- en bovenverdieping.

Tekst: Webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 ___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

  • Architect, Bart François Architects
    Gent | www.bartfrancois.be
  • Bouwcoördinator, Ingrid Saerens
  • Tuinontwerp en –aanleg, Tuin- en Landschapsarchitectenbureau UNITAS
    Nieuwkerke | www.unitas.bz
  • Maatwerk & keuken, Frank Tack Keukens
    Oostrozebeke | www.franktack.be