Landelijke tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, Strakke tuin, Zichtlijnen, Beplanting, villa tuin

  • Buijtels
  • Troprijt 21
  • 5531 NA Bladel

Landelijke tuin | Buijtels Buitengewone Tuinen

Promenade door de tuin eindigt bij de markante kegelbaan

Buijtels Buitengewone Tuinen creëerde dit prachtige project waarbij de combinatie van een strak minimalistisch interieur met de weelderige landelijke omgeving zorgen voor een uniek ontwerp. De kegelbaan die in deze landelijke tuin verwerkt is zorgt voor een speels effect.

Kegelbaan

Via de entree loop je in één beweging door de woning en kom je in de ruime tuin waar lange zichtlijnen je laten uitkijken over de weilanden. De eigenaren wilden het einde van hun tuin niet markeren met een kunstwerk, maar zochten naar iets anders. Buijtels Buitengewone Tuinen ging met die vraag aan de slag en maakte een kegelbaan in de tuin waar op fijne zonnige dagen naar hartenlust gespeeld kan worden. De sfeer van het interieur in het huis wordt als het ware buiten doorgezet. Buijtels Buitengewone Tuinen maakte het ontwerp en nam de uitvoering voor haar rekening. Ja, buitengewoon is het absoluut.

Landelijke tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, Strakke tuin, Zichtlijnen, Beplanting, villa tuin

Verrassende elementen

Buijtels Buitengewone Tuinen ontwerpt en maakt tuinen die origineel zijn, waar verrassende elementen een plek krijgen en waar tevens het plezier in het werken met de natuur en passie voor hun vak van afstraalt. In deze tuin werd de grote promenade die als een loodlijn door het huis loopt, de basis voor het ontwerp.

Landelijke tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, Strakke tuin, Zichtlijnen, Beplanting, villa tuin

Landelijke tuin

De grote langwerpige borders zijn gevuld met een prachtig mengsel van bloeiende vaste planten die vlinders en bijen aantrekken. Het is klimaat adaptieve beplanting met veel inheemse gewassen die de biodiversiteit ten goede komt. Als je wilt, kun je steeds een nieuw boeket uit de tuin plukken. Met de uitbundige bloeiwijze vormen ze een weelderig bloementapijt en een contrast met de rest van de strakke lijnen.

Oude materialen

De oude, met de hand gekapte meerpalen uit de haven van Antwerpen geven een meer verticale werking aan de tuin en fungeren als een soort louvredeuren. Deze materialen zijn mooi zoals ze zijn en krijgen gelukkig steeds vaker een tweede leven. De stookplaats, zandbak, trampoline en het speeltoestel voor de kinderen zijn in het ontwerp opgenomen en vallen in eerste instantie niet echt op. Dat was ook een nadrukkelijke wens van de eigenaren. Zij houden van een overzichtelijk en opgeruimd huis en dito tuin. Ja, in deze landelijke tuin kun je genieten met een hoofdletter G.

Landelijke tuin, Buijtels Buitengewone Tuinen, Strakke tuin, Zichtlijnen, Beplanting, villa tuin

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Buijtels Buitengewone Tuinen

____

Meer projecten van Buijtels Buitengewone Tuinen bekijken?