Landelijke nieuwbouw | Kabaz
Landelijke nieuwbouw | Kabaz
Landelijke nieuwbouw | Kabaz
Landelijke nieuwbouw | Kabaz
previous arrow
next arrow

 

Landelijke nieuwbouwvilla met rieten dak | Kabaz

Een villa vol slimme oplossingen

In de provincie Utrecht ontwierpen Bertram Beerbaum en André de Vos van architectenbureau Kabaz het in- en exterieur van een landelijke nieuwbouwvilla. Hoewel in de wijk een classicistische stijl met vlakke pannendaken troef is, heeft de landelijke villa een rieten dak. Toch past het prachtig in het plaatje.

Tijdens het project kon een deel van de aangrenzende kavel worden aangekocht. Dat gaf een welkom gevoel van ruimte, in een verder compact ontwerp. De gevel van de villa herbergt een architectonische verrassing: achter een van de gevelkozijnen schuilen twee verschillende ruimten. Links bevindt zich de toiletruimte, rechts de entree met garderobe.

Hart van het huis

De keuken is een juweeltje, met zijn eiken kasten en aanrechtbladen in betonlook. Miele-apparatuur voorziet de bewoners van al het gewenste, moderne kookgemak. Een esthetische keuze is de blauwstalen plaat, waarachter de afzuigkap is weggewerkt. Ook een mooi gekozen vorm van afwerking is de zware, opgelegde plint. Om de ruimte extra sjeu te geven, integreerde Culimaat een wijnbewaarkast in het kookeiland. Een bijzondere sfeerbrenger is de Bellfires-haard.

Boven de eikenhouten eettafel trekt een Montone-lamp van Jacco Maris de aandacht. De comfortabele stoelen zijn een ontwerp van Erik Kuster. De firma Light&Design leverde de trimless inbouwspots van Delta Light. Centraal gesitueerd en met zicht naar alle kanten is de woonkeuken het kloppend hart van het huis.

Keuken, eiken kasten, aanrecht, betonlook, Miele, Culimaat, landelijke nieuwbouw, kabaz

De keuken binnen is afkomstig van Culimaat.

Keuken, eiken kasten, aanrecht, betonlook, Miele, Culimaat, landelijke nieuwbouw, kabaz

Met haar houten kasten en aanrechtbladen in betonlook is de keuken het hart van het huis.


“Een bijzondere sfeerbrenger is de Bellfires-haard”


Woonkamer, open haard, zithoek, living, maatwerk kasten, televisie, landelijke nieuwbouw, Kabaz

Totaalbeleving
Een woonkamerwens van de bewoners was een brede haard (Kalfire Ecoline) met een televisie erboven. Zo ook maatwerkkasten van de firma Boreas, gesloten aan de onderkant, maar met open schappen en een kaderlijst. De jaloezieën komen van Indivipro. Niet toevallig is de plafonnière in de living het kleine broertje van de lamp in de eetkamer. Toch is de eyecatcher hier vooral de bijzondere salontafel van blauwstaal en eikenhout.

Openheid naar alle kanten
Een ander centraal element in de woning is het trappenhuis. De trap is als zelfstandig element achter de woonkeuken geplaatst. Hierdoor behoud je openheid naar alle kanten. Begin en eind van de trap worden subtiel aangelicht met led-lampjes. De trapleuning is uitgevoerd in roestvrijstaal. Zo ook de Formani-handgrepen op de deuren elders in de woning, wat een aangename harmonie brengt.


“De trap is als zelfstandig element achter de woonkeuken geplaatst”


De houten vloeren zijn afkomstig van het Zwitserse Bauwerk.

Ontspanningswalhalla
Drie kinderslaapkamers, twee badkamers, een royale ontspanningsruimte, een fitness, garage, eetkamer, woonkamer, grote wasruimte en speelruimte voor de kinderen. Om dit allemaal passend te maken op de beschikbare kavel, bedacht Kabaz een onderkeldering (kelderbouwer Hardeman). Met het oog op het wooncomfort is een verdieping gemaakt, zodat ook hier daglicht naar binnen valt. Het is een waar ontspanningswalhalla geworden.

In de homecinema bieden comfortabele fauteuils zicht op een groot videoscherm, met ingebouwde boxen. Een klein podium nodigt uit tot kleinkunst en in de wand is een bar geïntegreerd. In de speelkamer kunnen de kinderen tussen de boeken in een hangende stoel relaxen. Actieve tegenhanger is de fitnessruimte, compleet met boksbal, hometrainer en loopband. Fraai hier is de spiegelwand met geïntegreerde televisie. De led-lijnen rondom creëren een gepaste sfeer. De tegenoverliggende wand is samengesteld uit houten latjes, wat een rotsachtig effect teweegbrengt. Na het sporten wacht een luxe badkamer met al het benodigde comfort.

Kelder, home cinema, bioscoop, loungebank, relaxen, landelijke nieuwbouw, kabaz

De domotica dient het gemak van de bewoners. Alle e-installaties en domotica werden aangelegd door Van den Hoogen engineering.

Fitnessruimte, sporten, televisie, geintegreerd, spiegelwand, landelijke nieuwbouw, Kabaz


“Een vrijstaand bad van composiet nodigt uit tot heerlijk relaxen


Badkamer, wastafel, sanitair, douche, vrijstaand bad, tegelvloer, landelijke nieuwbouw, Kabaz

Stoer contrast
In de hoofdbadkamer nodigt een vrijstaand bad van composiet uit tot heerlijk relaxen. Geïntegreerde spiegels, met links en rechts kastjes en handige nissen combineren esthetiek met functionaliteit. Het meubilair is afgewerkt met decoratief plaatmateriaal van DecoLegno. De kranen en de wasbakken van vuurvast porselein komen van JEE-O. De badkamer biedt via een glazen deur toegang tot een toilet en doucheruimte. Bijzonder hier is dat de afvoer is weggewerkt in de wand. Nog zo’n chique oplossing van Kabaz is dat de handdoekradiator (Vasco Niva) wegvalt in een nis.

Meker Tuinen realiseerde de tuin met Borek meubelen.

Buitenkeuken, barbecue, haard, big green egg, buitenleven, landelijke nieuwbouw, Kabaz

Boreas MeubelMaatwerk realiseerde zowel de interieurbouw als deze prachtige buitenkeuken met daarin de Big Green Egg-barbecue. De tuin is toegankelijk via de poort van DJS Hekwerken en Toegangstechniek.

Genieten van het buitenleven
Een buitenkeuken, met een ruime zit en bereikbaar vanuit de keuken, was een grote wens van de bewoners. Met zijn hardstenen blad en haard, in combinatie met eikenhout en staal, is het een stoer geheel geworden. Ook de brede palen bij het terras dragen daaraan bij. De tuinaanleg werd getekend door tuinontwerpster Christel van Riemsdijk van Meker Tuinen, in samenwerking met Kabaz. Mede dankzij het tuinmeubilair van Borek genieten de bewoners hier van het betere buitenleven.

Het huis is een mooie vertaling van de wensen en persoonlijkheid van de bewoners naar een totaalbeleving, een thuis. “Het voelt als elke dag op vakantie!” aldus de bewoners.

 

Meer projecten van architectenbureau Kabaz bekijken?

____

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Peter Baas i.o. Kabaz