landelijkwonen_MagnusVillas_slideruitgelicht3
landelijkwonen_MagnusVillas_slideruitgelicht2
landelijkwonen_MagnusVillas_slideruitgelicht1
previous arrow
next arrow

Landelijk wonen | Magnus Villas

De bewoners van deze landelijke villa hebben na een traject van ruim twee jaar hun intrek mogen nemen in deze prachtige parel. Het Nederlandse stel, dat inmiddels 25 jaar in België woont, spreekt inmiddels een aardig mondje Vlaams. Deze villa, gelegen in een rustige villaomgeving, is een lust voor het oog. Elk detail vertelt een verhaal. Zo zijn twee delen van het dak bedekt met riet en twee met dakpannen en er zijn in het metselwerk kleine details toegevoegd. Je kan hier op en top landelijk wonen.

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Interieurarchitect: Ilse Vernelen. Gashaard: BV Dalemans – Interieur, haarden en kachels. Schilder: BVBA Kurt Beneens Schilderwerken

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Vloeren en parket: Bouwcenter Dils. Binnendeuren & trap: KOVA

Zichtlijnen vol warmte

De hal is opengewerkt tot aan het plafond, waardoor de hal heel ruimtelijk oogt en je “groots” wordt ontvangen. In de woning is door interieurontwerpster Ilse Vernelen veel gespeeld met de perfecte balans tussen esthetiek en techniek. Er zijn veel kleine details toegevoegd om tot een levendige woning te komen. Architect Baltie heeft op zijn beurt het exterieur door laten lopen in het interieur. Vanuit de voordeur is een zichtas gecreëerd die is doorgetrokken naar de tuin.

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Kokendwaterkraan: Quooker Belgium

Knetterende haard

De open haard in de living werkt op gas, maar het geluid van een knisperend vuur wekt de illusie van een echt haardvuur. Daarnaast is er gespeeld met lichtinval. Het huis is namelijk voorzien van veel raampartijen. De architect heeft zorgvuldig gekeken naar de verschillende delen van het huis en heeft dit binnenshuis toegepast door de plafonds in hoogte te laten verschillen. De keuken moest onderhoudsvriendelijk zijn en van alle gemakken voorzien. Door de kasten tot het plafond te laten komen, wordt de keuken optisch ruimtelijker.

Badkamerkranen: Paffoni. Technieken: Lauryssen.

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Villabouwer: Magnus Villas. Architect: Baltie Schepers. Zwembad: NV Leisure Pools Benelux. Gevelstenen: BMB Heumatop.Buitenschrijnwerk: Geco Ramen en Deuren

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Tuinaanleg: BVBA Tuinen En Zo..

Landelijkwonen, Magnus Villas, the art of living

Hekwerken & Poorten: Berrevoets Hekken En Poorten. Dakwerken: JNR Dakwerken

Duidelijk onderscheid

Een van de belangrijkste eisen was een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Het pand is gebouwd in een U-vorm met het kantoorgedeelte naar straatkant toe gericht. De scheiding is ook in het interieur zichtbaar. Het woongedeelte is traditioneel landelijk ingericht met de nadruk op lichte tonen. In het werkgedeelte is het strakker en moderner aangepakt en wordt toch veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en ruwere materialen als smeedijzer; een aangenaam contrast op het landelijk wonen.

 

Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Jaro van meerten

_____

Meer projecten zien van Magnus Villas?