Landelijk wonen
Landelijk wonen
previous arrow
next arrow

 • Architect
  Architectenbureau Annick Sanders
  Varsenare | www.annicksanders.be
 • Ruwbouw, buitenschrijnwerk, houten vloer en keuken
  Mi Casa NV
  Waregem | www.micasa.be
 • Gerecupereerde gevelstenen en vloeren
  Vandemoortel Rustieke bouwmaterialen
  Zarren | www.vandemoortel.com

Riant, rustig en landelijk wonen | Architectenbureau Annick Sanders

Met de bouw van hun droomwoning eindigde, voor de bouwheren om landelijk te wonen, een vijfjarige zoektocht naar de gepaste locatie. Uiteindelijk vonden ze die in het landelijke Jabbeke, nabij Brugge. Samen met architect Annick Sanders begonnen ze aan een parcours, waarbij hun gemeenschappelijke passie voor kwaliteit, verfijning en detail resulteerde in een woning, welke mateloos uitmunt in authenticiteit met een nadruk op landelijk wonen.

Buiten één en al charme, binnen één en al sfeer

Op het bouwperceel bevond zich een vervallen hoeve, welke vervangen is door nieuwbouw. Aan de buitenzijde verleidt de woning door haar architecturale stijl. De woning bestaat uit drie aaneensluitende volumes van verschillende hoogtes: een lage garage met bergruimte en rieten dak, een hoger centraal gedeelte dat de living en de master bedroom bevat en een eiken bijgebouw met semi-buitenkeuken.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

De bestrating is geleverd door Vandix.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living


“Een wens van de bewoners was om optimaal van het landschap en het buitengevoel te kunnen genieten.”


Landelijk wonen

Samen met de architect beslisten de bouwheren dat de sfeer die ze voor ogen hadden, landelijk wonen, perfect vertaald kon worden door een constructie in houtskelet van Mi Casa. Dit bouwbedrijf staat bekend om zijn typische, warme en enigszins Amerikaanse interieurs. Architect Annick Sanders kon bij dit project haar voorliefde voor details volledig tot uiting brengen.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

De M-Design houtkachel past perfect binnen dit interieur. Deze werd geïnstalleerd door Bouvry.

Bij de inkom is de houten trap de absolute blikvanger. Dankzij de houtskeletbouw is de woning erg energiezuinig. Producten van BTicino maken de woning extra slim.

Binnen- én buitenkeuken

De bewoners zijn natuurliefhebbers en wensten optimaal van het landschap en het buitengevoel te kunnen genieten. Daarom kozen zij voor landelijk wonen. Een buitenkeuken stond dan ook hoog op het verlanglijstje. Het dak, met de zichtbare balken, is open tot in de nok. Op de vloer ligt een klinkervloer van Brugse walletjes. Er is tevens een aansluitend terras in Belgisch blauw hardsteen. Ook de binnenkeuken is bevloerd met tegels van Belgisch blauw hardsteen. Het werkblad is gemaakt uit hetzelfde materiaal en werd aan de zijkanten met oog voor detail afgewerkt. Alle aandacht wordt hier getrokken door het Falcon Classic fornuis, dat een oude look combineert met hedendaagse kooktechnologie.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

Niet alleen de houtskeletbouw werd door Mi Casa verzorgd, ook het buitenschrijnwerk, de houten vloer en de keuken werden door dit bedrijf geplaatst. De natuurstenen vloer werd geleverd door Vandix, net als de buitenbestrating.

De raamdecoratie en schilderwerken werden verzorgd door Crevits Decoraties.

Warm, zacht en gezellig

De imposante, houten voordeur, met boogvormig bovenstuk, refereert aan de landhuisstijl. De verticale belijning van de lambrisering, in combinatie met de horizontale houten planken aan de muren, zorgt voor een speels effect.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

De badkamer met vrijstaand bad die bij de master bedroom hoort.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

Volop kastruimte in de hal en een raam met zitbankje. Het deurbeslag is van Dauby.

Opbergsystemen verwerkt in het interieur

Langs de eiken trap volgt de nachthal, die overgaat in een lange gang met overheersend taupe kleuren. De gang is langs één kant voorzien van een ingebouwde kastenwand. Halverwege de gang is er een nis in de kastenwand gerealiseerd, met een raam en een geïntegreerde zitbank. De master bedroom heeft een en suite badkamer met vrijstaand bad en een douche met tegelvloer. De tweede slaapkamer is voorzien van een en suite douchekamer.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

Vandemoortel leverde diverse rustieke bouwmaterialen, zoals de gevelstenen en vloeren.

Riant, rustig en landelijk wonen, Annick Sanders, the art of living

De grote poort biedt toegang tot dit paradijsje, waar alles in het teken staat van sfeer en warmte.

Landschapstuin met weidse vergezichten

De heer des huizes is een gepassioneerde tuinier, wat direct te merken is aan het gemillimeterde gazon. Grote formaties van buxusbollen heten je tevens welkom in de tuin. Rondom zijn hagen geplaatst van beuk, esdoorn en meidoorn. De buitenste haag wordt laag gehouden, om het zicht op de omliggende weiden vrij te houden. De eigenaren van deze woning zijn erg blij met het eindresultaat en wonen hier met veel plezier!

 

Teskt: Philip Doutreligne
Fotografie: Pieter Clicteur

___

Alle projecten van Annick Sanders zien?