landelijk interieur, philip simoen, the art of living

 • Schilderwerken
  Paul van Meenen
  Damme
 • Deurgrepen
  Deceuninck Deforce
  Kachtem | www.dcdf.be
 • Keuken, kasten en deuren
  Eurofiba
  Hille | www.eurofiba.be

Landelijk interieur | Philip Simoen

In Vlaanderen stond deze oude hoeve te wachten op een renovatie zodat haar oude gloriejaren weer herboren werden. Het was een ingrijpend project, met respect voor de oude hoeve is elke element apart getransformeerd tot een prachtige eindresultaat. Een nieuwerwetse hoeve met landelijke interieur dat de bewoners ultiem laat genieten van elke vierkante meter.

Familiare keuken

In de huiselijke keuken is voorzien van lage en horizontale zichtlijnen, met als resultaat dat je aandacht wordt getrokken door het grote kookeiland. De keuken is voorzien van alle benodigde keukenapparatuur. Zo is het keukenblad gemaakt van gezandstraald inox en is voorzien van twee spoelbakken met ieder een kraan waarvan één Quooker kraan. Verder is er nog een fornuis met zes pitten geplaatst, twee ovens en een viking grill. Alle apparatuur is ingebouwd en nauwkeurig afgewerkt. Zo zie je aan de zijkant van de keuken een inbouwkast met een inbouw stoomoven een koffiezetapparaat. Alsof dit nog niet genoeg luxe is, in het keukenblok is een afzuigsysteem geïntegreerd die zorgt voor een goede luchtcirculatie.

landelijk interieur, philip simoen, the art of living

landelijk interieur, philip simoen, the art of living

Kookeiland

Naast deze luxueuze kookeiland staat een grote houten eettafel die naadloos aansluit op het landelijke interieur. Aan de zijkant zijn grote raampartijen geplaatst die voor een natuurlijke lichtbron zorgen. Het buitenleven wordt deel van het binnenleven, je kunt met een prachtig uitzicht genieten van een familie diner.

landelijk interieur, philip simoen, the art of living

Landelijk interieur

De ruimte naast de keuken is de woonkamer van deze villa, deze bestaat uit twee niveau’s.  Hierdoor creëer je een speels karakter. Op het laagste niveau is de tv-hoek, de haard, een groot bankstel en een ligbed van Cassina te vinden. Iets hoger gelegen vind je een bibliotheek en een grote zitkamer met een cognackleurige bank van Living Divani. Ook in deze ruimte zijn grote raampartijen bevestigd waardoor je op de bank kunt ploffen en je mee kunt laten nemen door de adembenemende natuur. De living is afwerkt met een houten vloer, de originele bakstenen muur en plafond. Het landelijk interieur versterkt de stijl die de woning uitstraalt.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Hendrik Biegs

 

Benieuwd naar de hele villa?