Landelijk interieur | Philip Simoen 

Aan de rand van de middeleeuwse stad Brugge, in een pittoreske en groene omgeving, lagen twee braakliggende percelen. De eigenaars hiervan voegden de twee percelen samen. Architect Kris Baekelandt ontwierp vervolgens een villa waarover je je blijft verwonderen. Philip Simoen nam de inrichting van top tot teen op zich en verschaft ons een uniek inkijkje in een landelijk interieur dat warmte en genegenheid genereert… 

Landelijk interieur, Philip Simoen, The Art of Living

Interieurontwerper: Simoen Interieur. Haard: De La Meilleure bvba. Merk haard: Kalfire Fireplaces.

Landelijk interieur, Philip Simoen, The Art of Living

Mysterieuze allure 

De inkom heeft direct grote verrassingen te bieden. Ten eerste de donkere sfeer die er heerst. De muren zijn bekleed met Japans vezelbehang dat de uitstraling heeft van natuurlijk materiaal en dus overal anders oogt. Simoen: “Afhankelijk van de lichtinval zie je er wel tien verschillende kleuren in. Soms bruin of groen, soms donkerpaars. Het geeft een mysterieus gevoel.” De tweede verrassing zie je pas wanneer je de deuren naar de living opent: een oogverblindend natuurlijk licht omarmt je. Door het overdonderende contrast tussen de hal en de rest van de villa, vallen de lichte ruimtes des te meer op. 

Lift: NV thyssenkrupp Home Solutions. Binnenschrijnwerk: Decota. Schilderwerken: Devriese Painting.

Landelijk interieur, Philip Simoen, The Art of Living

W-Installatie: Robby Vyncke.

slaapkamer, Philip Simoen, The Art of Living

Parketvloeren en trapbekleding: Willton.

Landelijk en eigentijds 

Wanneer bij binnenkomst in de living de lichtinval op je is ingewerkt, valt meteen daarna de intieme kant van deze woning op: de zachte materialen en texturen die alle pijlen wijzen richting een landelijk interieur. De living met open haard en de keuken op de benedenverdieping vormen het hart van deze enorme villa en zijn perfect voor feestelijke borrels, knusse onderonsjes en gezellige familieavonden. De maatwerkkeuken voorziet in een breed scala aan luxe apparatuur: van een subtiel weggewerkte koelcel en friteuse tot een hogedrukstomer, ovens, een warmhoud- en een vacuümlade.  

Exterieur architect: Kris Baekelandt. Ruwbouw: Bouwwerken Maenhaut. Beveiliging: Ab-Systems. Tuinaanleg en onderhoud: F. van de Cotte tuinen. Tuinontwerp: Dominique Eeman. Tuinpoort, houten schrijnwerk (ramen, deuren, poorten): Pouleyn. Rieten dak: Ibens Rieten Daken.

beveiliging, Philip Simoen, The Art of Living

Houten Afwerking: Entre-Porte.

Natuurlijk ontspannen

De zachte, rustige materialen komen ook weer terug in de master bedroom. Een eikenhouten parketvloer, zachtwitte wandkasten en warme beige gordijnen kleden de ouderslaapkamer helemaal aan. De en suite badkamer en tevens wellness is alles wat je in een villa als deze mag verwachten. Alleen hoogwaardige materialen, zoals marmermozaïek en lichtgrijs arduin, waren goed genoeg voor de badkamer.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr. 4 2020

Fotografie: Jaro van Meerten, Reclamebureau Plug & Pouleyn

____

Wil je meer projecten zien van Philip Simoen?