previous arrow
next arrow
Slider

  • Architect
    Architectenbureau Frank Gruwez bvba
    Oudenaarde en Gent | www.gruwez.org
  • Pleisterwerk
    In ’t Wit bvba
    Sint-Lievens-Esse | www.intwit.be

Landelijk interieur | Frank Gruwez

Deze villa met onvervalste cottage-allures valt op door het speels samenvoegen van drie volumes en een opbouw in de hoogte. Je zou je bijna in een landelijk kader wanen, terwijl we ons hier slechts luttele kilometers van het Brussels stadscentrum bevinden. Trouw aan zijn filosofie heeft architect Frank Gruwez hier bijzonder veel aandacht aan authenticiteit en stijlzuiverheid besteed door te werken met evenwichtige volumes, een uitgekiende detaillering en het gebruik van oude en doorleefde recuperatiematerialen, met als resultaat een prachtig landelijk ex- en interieur.

Hoogteverschil

De bouwheren wensten een woning met inpandige garages, hoge plafonds, veel lichtinval en open ruimtes. Door het niveauverschil van drie meter tussen de straatzijde en de achterkant van het perceel kon de architect alle wensen slechts inwilligen door de woning vooraan in de hoogte uit te bouwen, de garages onder het gelijkvloers te integreren en meteen ook de hele woning te onderkelderen.

landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen


“Minimalistisch met hoge plafonds, grote open ruimtes en witte muren”


landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen

Haard door Desloover: iGREEN by iFiRE met liftdeur. De stalen deuren zijn afkomstig van Intens Interieur en Smeedwerk.

Authentiek en stijlzuiver

Alle troeven van de cottagestijl werden hier handig uitgespeeld. Drie volumes met verspringende daken, het spelen met dakkapellen, de uitgekiende maatvoering van de ramen, de sierlijke raamverdelingen, de dakoversteken, de hoog opgemetselde schouw en de bijna maniakale detaillering dragen sterk bij tot de authenticiteit en stijlzuiverheid. Bovendien werden de gevels in wildverband opgetrokken met een gerecupereerde steen. Het wildverband laat toe om beter de maten van de ramen te kunnen respecteren. Ook de tegelpannen werden gerecupereerd. Verder werd ruimschoots gebruik gemaakt van hout, om het landelijke interieur van binnen terug te laten komen in het exterieur.

landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen

Het pleisterwerk is gerealiseerd door In ’t Wit bvba.

landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen

Madelec heeft de woning voorzien van een passende E&W-installatie.

Ruime opzet

De living sluit aan op de eetruimte, die op haar beurt in contact staat met de open keuken en de uitspringende eethoek die als het ware in de tuin geïntegreerd is. Op de verdieping vinden we een royale master bedroom en een al even ruime badkamer, van elkaar gescheiden door een dressing. Op de overloop vind je een separaat toilet en badkamer. Aan de straatzijde bevinden zich de kinderkamer en het gastenverblijf. Een prachtig landelijk interieur!

landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen

Architectenbureau Frank Gruwez bvba heeft een bijzonder authentieke woning weten te ontwerpen.

landelijk interieur, frank gruwez, licht interieur, exclusief wonen

Het zwembad is een realisatie van West-Pool.

Zomers buitengevoel

Aan de achterzijde domineert een zuiders gevoel door een groot, open zwembad, ruime terrassen in natuursteen en een poolhouse in metselwerk met aanpalend overdekt terras. De woning wordt bij het buitengebeuren betrokken door de grote erker in de leefruimte, de eethoek met royale glaspartijen en het balkon aan de master bedroom. Er is ook nagedacht over duurzaamheid: de woning wordt verwarmd met geothermische boringen die een warmtepomp op de zolder aansturen en vloerverwarming. Verder werd een laag E-peil bereikt door de hoge graad van luchtdichtheid en de systeem D-ventilatie met warmterecuperatie.

Tekst: Philip Doutreligne

___
Wil je meer projecten zien van Frank Gruwez?


Web editor: Media team     |

Datum: 26 | mrt | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!