Landelijk Interieur | Francis Luypaert
Landelijk Interieur | Francis Luypaert
Landelijk Interieur | Francis Luypaert
previous arrow
next arrow

 • Leverancier natuursteen voor het keukenblad en de badkamer
  PHD (Philip Dumoulin Natuursteen) – dumoMat bvba
  Roeselare | www.phd.be
 • Schilderwerken in de badkamer (mortex) & raamdecoratie
  Atelier29
  Heule-kortrijk | www.atelier29.be
 • Dampkap & kookplaten
  Novy Belgium
  Kuurne | www.novy.be

Van landelijk interieur tot comfortabel kantoor | Francis Luypaert

Francis Luypaert ontwerpt en realiseert al meer dan twintig jaar smaakvolle interieurs, waarbij zijn perfectionisme tot uiting komt. Hij heeft een eigen team van meubelmakers, schrijnwerkers en plaatsers. In deze drie projecten laat hij zien waar hij toe in staat is.

De zitbanken werden aangevuld met twee zetels van Piero Lissoni. De gashaard (Kalfire) werd geplaatst door De Plancke uit Laarden.

Landelijk interieur in een stedelijke setting

Deze landelijke woning kenmerkt zich door een lang oprit met kasseien, witte muren, rode dakpannen in combinatie met riet en ramen met kleine verdelingen. De woning bevindt zich vlakbij het centrum, van de straat afgeschermd door een hoge muur. Interieurarchitect Francis Luypaert zorgde ervoor dat de woning een landelijk interieur kreeg en dat de bewoners voortaan kunnen genieten van meer leefruimte.

Landelijk Interieur, Francis Luypaert, the art of living

Het nieuwe kantoor kreeg een open karakter met warme materialen.

Verdubbeling van de woonruimte

Eén wand van de vroegere leefruimte was eerder aangekleed met een lambrisering van duurzaam clustereik. Het was aan het team van Francis Luypaert om op zoek te gaan naar nieuw eik, dat zo dicht mogelijk het oude moest benaderen. Een andere belangrijke ingreep bestond erin de ingewerkte houthaard met eiken schouw te verplaatsen. En ook de nieuwe ramen mochten niet te onderscheiden zijn van de reeds aanwezige ramen. Er werden nieuwe arduinen vensterbanktabletten gemaakt en ook het bestaande parket werd onzichtbaar doorgetrokken. Het minutieus behoud van kleur, materiaal, sfeer en detaillering maakt dat nergens iets laat vermoeden dat de oppervlakte van de woonruimte recent werd verdubbeld.

Landelijk Interieur, Francis Luypaert, the art of living

De lampjes van de luchter passen perfect bij de landelijke sfeer.

Modern appartement

Iets heel anders dan het landelijk interieur is het smaakvolle appartement boven een restaurant dat Luypaert Interieur realiseerde. Het moest een moderne en praktische woongelegenheid worden. De vorm van het pand, diep en smal, zorgde voor de nodige uitdaging.

Landelijk Interieur, Francis Luypaert, the art of living

De woonruimte werd verdubbeld qua oppervlakte, mede met hulp van Ghyselen Dewitte Architecten.

Imposant keukeneiland

Op de eerste verdieping werd een keuken aangebracht met aansluitend de zitruimte. Bij binnenkomst valt meteen het imposante keukeneiland van vijf meter lengte op. Het werkblad werd uitgevoerd in Ceasarstone quartz en bevat naast spoelbakken met bronzen kraanwerk een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigelement. Aan één van de kopse zijden werd een wijnkoeler ingewerkt. Boven het keukeneiland zorgen moderne hanglampen met kristallen bellen voor een leuk en nostalgisch contrast met de strakke inrichting.

Landelijk Interieur, Francis Luypaert, the art of living

Fluisterstil werkcomfort

Voor Novy, Belgisch marktleider in high-end inductiekookplaten en dampkappen, brachten Francis Luypaert en zijn team de kantoren en de showroom in overeenstemming met het vooruitstrevende bedrijfs-DNA. De kantoorruimte werd gestript, maar toch werd een aantal waardevolle elementen uit het verleden bewaard, zoals de oude lichtstraat en de metalen lamellen aan het plafond.

Landelijk Interieur, Francis Luypaert, the art of living


“De combinatie van lichte en donkere kleuren zorgt voor een warme, zachte en gedempte sfeer”


Dampkappen van Novy zijn extreem stil. Deze filosofie werd ook doorgevoerd in hun interieur. Voor het nodige comfort werden extra lichtstrips verwerkt in het plafond.

Zachte sfeer

De nieuwe open kantoren werden zen, maar niet steriel. Er werd overvloedig gebruik gemaakt van warme materialen, zoals vergrijsde eik en duurzame, slijtvaste tapijttegels. Kasten en werktabletten werden gerealiseerd in laminaat met houtnerfstructuur. Een combinatie van lichte en donkere kleuren zorgt voor een warme, zachte en gedempte sfeer.

Precisie en harmonie is waar Luypaert Interieur voor staat.


“De hele woonruimte annex eetplaats ademt rust en ingetogen luxe, op uitdrukkelijk verzoek van de opdrachtgevers”


Royaal ligbad

Op de tweede verdieping werden de master badkamer, dressing en badkamer voorzien. Het royale ligbad is voorzien van een afboording in Santa Margarita kunststeen, dat ook gebruikt werd voor de vloer. De zijwanden werden uitgevoerd in vergrijsd eeuwenhout. De inloopdouche werd bekleed met mortex. Helemaal bovenaan in de woning bevindt zich een zolder die later ingericht en afgewerkt kan worden.

Het natuursteen voor het keukenblad en de badkamer werd geleverd door Philip Dumoulin Natuursteen. Decoratie- en schilderwerk werd verzorgd door Atelier29.

Ook de nieuwe ramen kregen een kleine verdeling en zijn niet te onderscheiden van de oude. De woning kent een landelijke setting, maar ligt vlak bij het centrum van Kortrijk.

Meeting ruimtes

Het centrale meeting point en de sanitaire ruimtes kregen een vlekbestendige vloer in Ceppo di grès keramische tegels. De opengewerkte kantoorruimte wordt geflankeerd door twee vergaderzalen en het bureau van de CEO, afgescheiden door een wand in donkergetint glas. De grootste vergaderruimte is opdeelbaar en voorzien van twee grote schermen aan de wand, voor meetings of presentaties.

Drie totaal verschillende projecten, van een landelijk interieur tot een comfortabel kantoor. Luypaert Interieur is letterlijk van alle markten thuis.

 

Tekst: Philipe Doutreligne
Fotografie: Pieter Clicteur

___

Wil je meer projecten van Francis Luypaert zien?