Lamellen, umbris, the art of living

  • Umbris
  • Brandstraat 26
  • 9160 Lokeren

Lamellen zorgen voor schaduw | Umbris

Een vloeiende overgang van de woning naar de tuin creëren was de opdracht voor Umbris. De prachtige tuin van deze moderne villa heeft veel zicht op het groen, maar beschikte nog niet over schaduw op het terras. Door gebruik te maken van lamellen realiseerde Umbris de schaduw die nodig was.

Vijver

Dit project bracht, net zoals anderen, uitdagingen met zich mee. Zo was de gevel van deze villa afgewerkt met sierpleister. Hiervoor is door Umbris een speciaal verankeringssysteem ontworpen. Dit vermijdt de koudebruggen, maar is tegelijkertijd ook een garantie voor een stabiele constructie. Ook de vijver zorgde voor een uitdaging. De tuin heeft een open gevoel en dit moest bewaard blijven. Door zo min mogelijk steunpalen te gebruiken bleef dit gevoel bestaan. Van de in totaal drie steunpalen staan er twee in de vijver. Het open karakter van de tuin en woning is zo behouden gebleven.

Lamellen, umbris, the art of living

Lamellen, umbris, the art of living

Verbinding

Door een verlengde ligger ontstaat er een open nis die de woning verbindt met de Umbris lamellen. De lamellen zijn dus niet aan de gevel vastgemaakt. Het geheel geeft net zoals de tuin een open en ademende uitstraling. De twee velden, waaruit het lamellendak bestaat, zorgt voor een subliem lijnenspel. Utliem comfort wordt gerealiseerd doordat de lamellen apart van elkaar te bedienen zijn. Zo creër je op ieder moment van de dag een andere schaduwwerking.

Lamellen, umbris, the art of living

Subtiele schaduw

De bewoners van deze prachtige villa hadden ook de wens om in de keuken een subtiele schaduw te realiseren. De felle zon scheen namelijk op het keukenraam, waardoor het in de keuken snel warm werd. Voor de keuken ligt alleen de vijver en geen terras. Er is daardoor gekozen om de lamellen Umbris over de gehele gevel door te trekken. De harmonie met de natuur wordt behouden door de decoratieve cederbalkjes. Ook geeft de Umbris de benodigde subtiele schaduw in de keuken.

Sfeervolle verlichting

Het lamellendak heeft strakke en op maat gemaakte LEDstrips. Deze sfeervolle designverlichting biedt de kans om in de avonden sfeervol te genieten van de natuur. De verlichting is niet alleen dimbaar, maar ook spatwaterdicht. Zo blijft een duik of plons in de zwemvijver een optie!

 

Tekst: Silke van de Geijn
Fotografie: Bart Gosselin

___

umbris

___

Meer projecten bekijken van Umbris?