elaisa energetic wellness, the art of living

 • Balustrades & beglazing (in o.a. relaxruimte en sauna’s)
  Glaswerken Yperman
  Maasmechelen | www.glaswerkenyperman.be
 • Wandbekleding akoestiek pyramide
  RS Spanplafonds
  Maasmechelen | www.rsspanplafonds.com
 • Koel- en vriescel
  Bvba RONAMAR koeltechniek Ronny Rutten
  Laakdal | www.ronamar.be

Laad jezelf weer op bij Elaisa Energetic Wellness

Uitdagingen op het werk, een overvolle agenda, problemen die om aandacht roepen: we leven in een hectische maatschappij die veel van ons vraagt. Om gezond en gelukkig te blijven, is het zaak om jezelf op tijd weer op te laden. Bij Elaisa Energetic Wellness in de Hoge Kempen is stress heel ver weg. Dit gloednieuwe wellnesscentrum opende in september zijn deuren. Je belandt er in een oase van rust, waar het op en top genieten is.

elaisa energetic wellness, the art of living

Seegers natuursteen leverde de ruwe stenen.


“Bij Elaisa beland je in een oase van rust, waar het op en top genieten is”


elaisa energetic wellness, the art of living

Het dodecaëder is een geometrisch figuur met twaalf vijfhoeken. Hier staat het voor de levensenergie die de vier elementen met elkaar verbindt. Akoestiek in onder andere de klankconcertruimte werd opgelost door RS Spanplafonds.

Feel the heartbeat of nature

In de prachtige natuur van het Terhills-gebied in Nationaal Park Hoge Kempen ligt een statig tempelcomplex. Een imposante trap leidt naar een vestibule, waar een beeld van de godin Isis de wellnessgasten begroet en hun een bijzondere beleving belooft. Feel the heartbeat of nature. Met deze slogan word je als bezoeker verwelkomd. Een dag bij Elaisa begin je met een heerlijke traktatie: je wordt omringt door verschillende stijlen, beelden en symbolen uit allerlei oude wereldculturen en er is een uiteenlopend en uniek aanbod van sauna’s, baden, massages en behandelingen. Elaisa Wellness is dus dé plek om voor even je drukke leven achter je te laten en volledig te ontspannen.

In de hammam is het plafond gedecoreerd met een reliëf van de dierenriem, waarvan het origineel in het Louvre hangt.

Elaisa omringt u met verschillende stijlen, geometrische vormen, kristallen en symbolen uit heel oude wereldculturen. Massages. workshops of gewoon even niets: bij Elaisa mag de bezoeker kiezen wat hij of zij wil.

Meer dan ontspanning

Jarenlang was eigenaar Jean Luc Kumpen op zoek naar een wellnesscentrum dat meer bracht dan louter ontspanning. Omdat hij dat niet direct kon vinden, begon hij Elaisa Energetic Wellness. Onderscheidend is een ruim aanbod aan begeleiding, therapieën en workshops waarmee Kumpen probeert tot de essentie te komen. “De naam Elaisa is een acroniem dat staat voor Egypte, Lemurië, Atlantis en Inner Source Activation.”

elaisa energetic wellness, the art of living

Luchtbehandelingssystemen van FläktGroup Belgium zorgen voor een zuiver en aangenaam binnenklimaat.


“Gelukkig zijn, ongeacht wat er in en rondom jou gebeurt, dat is waar Elaisa Energetic Wellness voor staat”


De ramen en het glas werden geleverd door Group Ceyssens uit Heusden-Zolder.

Ecologisch en gezond water

Vanuit het complex, en met name vanuit de jacuzzi buiten, heb je een fantastisch uitzicht over het omliggende bos en water. Het is the place to be als je van een onvergetelijke zonsondergang wil genieten. Elaisa Energetic Wellness beschikt ook over een mineraalbad, dat met kristallen is gezuiverd. “We gebruiken voor het zwembad geen chloor en zout”, vertelt Kumpen. “We zuiveren het water met zilver. Dat geeft geen geur af en is heel zacht voor de huid. Het is ecologisch én gezond.”

Er wordt geen gebruik gemaakt van chloor en zout, waardoor het water zachter is voor de huid.

Uitgebreid aanbod aan behandelingen

Elaisa biedt zijn gasten een uitgebreid aanbod aan behandelingen, gericht op de drie niveaus van ons bestaan: lichaam, geest en ziel, die als één worden gezien. Deze holistische benadering is onder meer terug te zien in het brede spectrum aan energetische massages. Bijzonder zijn ook de workshops die Elaisa Energetic Wellness biedt. Ze bevatten volop wijsheid over de meest uiteenlopende thema’s gerelateerd aan je fysieke, mentale en geestelijke welzijn. Je kiest zelf of je voor zo’n workshop een uur, drie uur of zelfs een paar dagen uittrekt.

elaisa energetic wellness, the art of living

Het complex bestaat uit 7.500 m2 en ligt midden in het Nationaal Park Hoge Kempen.

elaisa energetic wellness, the art of living

Het gebouw en zijn omgeving zijn gebaseerd op geometrie, wat rust en tevens creativiteit brengt.

Energetische behandelingen

Wat Elaisa ook onderscheidt van andere wellnesscentra is dat de gastvrije medewerkers bijzonder goed zijn onderlegd op het gebied van energetische behandelingen. Kristallen spelen daarin de hoofdrol. Rozenkwarts, bergkristal, amethist, op diverse plekken in de tempel zijn zelfs exemplaren te vinden van duizenden kilo’s. Zo vangt voor de ingang van de hamam een enorm bergkristal de aandacht. Houten deuren uit India leiden naar de geometrische ruimte met warme buikplaat en kommen met warmwaterkranen.

Over het bijzondere aanbod aan behandelingen, concerten en workshops bij Elaisa vertelt Kumpen: “Daar waar anderen eindigen, beginnen wij. Vind je elders louter wellness, sauna’s en amusement, hier kun je ook terecht voor bijvoorbeeld tai chi, yoga en oude ceremonieën uit de Maya-cultuur.”


“Een dag bij Elaisa begint met een heerlijke traktatie”


Goven vloer- & tegelwerken verzorgde de vloer- en wandbekledingen. Ronamar koeltechniek leverde de koel- en vriescel.

Heerlijk dagje ontspannen

Het mag duidelijk zijn: Elaisa Energetic Wellness is ideaal voor een dagje heerlijk ontspannen. En dat te midden van een fantastische natuur. Het complex beslaat een oppervlakte van 7.500 m2 en er worden maximaal vierhonderd gasten per dag toegelaten (bij andere wellnesscentra van deze omvang zijn dat er al gauw duizend). Elaisa is dan ook dé plek om tot rust te komen. En je kunt er nog heerlijk en gezond eten ook!

 

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je weten of er nog meer projecten van Elaisa Energetic Wellness zijn?